Antena 3 CNN Actualitate Gangsteri români căutați de FBI pentru fraudă. Ascundeau banii furați în colete pe care le trimiteau în România prin curier

Gangsteri români căutați de FBI pentru fraudă. Ascundeau banii furați în colete pe care le trimiteau în România prin curier

Fraudă de peste 1 miliard de dolari a unei bande de hoți din care fac parte și români. Gangsterii de pe Riviera Maya au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, timp de cinci ani, conform declarațiilor unui fost membru al grupului.

Gangsteri români căutați de FBI pentru fraudă. Ascundeau banii furați în colete pe care le trimiteau în România prin curier
Sursa foto: Pixabay.com
07 Iul 2020   •   10:55

Gangsterii români sunt căutați acum de FBI. Liderul grupării, cunoscut dreptul Rechinul, este de negăsit. Este vorba despre una dintre cele mai periculoase grupări transfrontaliere care acționa la nivel internațional. Jurnaliștii de la Rise Project, împreună cu jurnaliști din Mexic, au făcut o anchetă cu privire la modalitatea de acțiune a acestei grupări. 

Furau 50.000-60 000 de dolari pe zi! 

Craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi liderul acestei grupări. Gangsterii furau nu mai puțin de 50 60.000 de dolari pe zi! Metoda era una nouă, având în vedere că se foloseau dispozitive bluetooth astfel încât turiștii de pe Riviera Maya rămâneau în cele din urmă și fără bani și fără date personale.

Banii furați ajungeau în România

Banii ajungeau în România de cele mai multe ori cash după ce făceau înconjurul întregii lumi, pentru că cei din grupare aveau cărăuși care duceau bani lipiți de corp chiar și în China ca ulterior să ajungă în țara noastră.

Gangsteri români căutaţi de FBI pentru fraudă

Cum au intrat procurorii pe fir

Gangsterii au făcut greșeala să trimită bani inclusiv printr-o companie de curierat astfel încât procurorii DIICOT au reușit să le ia urma. O parte dintre cei infractori vor afla chiar astăzi de la Curtea de Apel București dacă dosarul lor va fi trimis în judecată. 

Nu se știe unde e liderul grupării

În ceea ce îl privește pe Rechinul, șeful grupării, nice FBI-ul și nici autoritățile române nu știu exact unde se află bărbatul.
Florian Tudor, zis Rechinul, este căutat și în legătură cu presupuse fapte de trafic de persoane. Mai exact, Rechinul este acuzat că ar fi dus români în America contracost și ilegal.

Fraudă de 1 miliard de dolari, români căutați 

Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan a vorbit marți dimineață la Antena 3 despre acest caz. ”A fost băiat deștept liderul din Craiova, acest Rechinul, pentru că a aplicat ce a învățat la noi la Craiova și la Cancun. Eu zic să ne bazăm pe FBI, pentru că cu autoritățile române nu ai nici o șansă”, a zis Sorin Ovidiu Bălan.

×
Subiecte în articol: gangsteri frauda bani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close