Antena 3 CNN Actualitate George Maior, audiat ca martor la Parchetul General

George Maior, audiat ca martor la Parchetul General

George Maior, audiat ca martor la Parchetul General
16 Mai 2019   •   22:43

George Maior va fi audiat ca martor la Parchetul General, miercuri sau joi. Fostul director SRI a fost citat la Secția pentru investigarea magistraților pentru a aduce explicații în dosarul în care au fost audiați și Florian Coldea și Gabriel Oprea au fost audiați în Dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa.  

Rămâne de văzut dacă va veni. Maior a fost citat telefonic. 

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, foșta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este cercetată de Secția special pentru investigarea magistraților pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat, omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a plătit unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei George Maior
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close