Antena 3 CNN Actualitate Gripa ia amploare. Care este situaţia la nivel naţional - VIDEO

Gripa ia amploare. Care este situaţia la nivel naţional - VIDEO

Aproape 700 de oameni din Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, precum şi din alte centre urbane au contractat virusul, iar doi au murit. Este alertă şi în Buzău, după ce în ultimele trei zile 15 copii suspecţi de gripă s-au prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Judetean de Urgenţă.

Gripa ia amploare. Care este situaţia la nivel naţional - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
21 Ian 2020   •   15:01

De la începutul sezonului rece au fost confirmate 692 de cazuri de gripă.

Aproape jumătate faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost 1.155 de cazuri. Cele mai multe sunt în Argeş 66, după care 49 în Bucureşti şi 21 în Constanţa.

Însă abia acum este perioada în care, de obicei, încep să creasca numărul cazurilor. Până acum, două persoane au murit din cauza gripei.

La Şcoala nr. 7 din Buzău s-au luat măsuri de urgenţă după ce peste 70 de elevi au absentat de la ore pentru că s-au simţit rău. La 15 dintre ei s-a confirmat deja prezenţa virusului gripal, iar conducerea şcolii a demarat deja procedura de dezinfecţie.

Vizitele sunt complet suspendate în mai multe secţii din spital. Medicii trag un semnal de alarmă şi recomandă prezentarea de urgenţă la medic odată cu apariţia primelor simptome. Gripa, atenţioneaza specialiştii, nu se tratează acasă.

În judeţul Buzău nu mia exista doze de vaccin antigripal. Părinţii care nu şi-au vaccinat copiii până acum, pot să cumpere vaccinul de la farmacii, însă şi în farmacii acestea se găsesc destul de rar.

×
Subiecte în articol: gripa nivel national virus Buzau
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close