Antena 3 CNN Actualitate Grupul Monza deschide un nou spital de oncologie în Bucureşti

Grupul Monza deschide un nou spital de oncologie în Bucureşti

În timp ce sistemul sanitar de stat se confruntă cu probleme grave, un grup medical privat deschide un nou spital de oncologie în Bucureşti. Noua unitate medicală aparţine grupului Monza România.

Grupul Monza deschide un nou spital de oncologie în Bucureşti
Sursa foto: Antena 3
de Florentina Lazăr    |    22 Apr 2021   •   12:31

La noul spital de oncologie se vor putea trata bolnavii care nu au loc la stat.

Spitalul inaugurat de grupul Monza în Bucureşti este singurul spital de oncologie din România, unde totul este integrat, iar pacientul, odată ajuns aici, se poate trata pentru orice problemă medicală.

"Sala de operaţie în care ne aflăm este una dintre cele şase săli de operaţie pe care le are spitalul de oncologie plus o sală de angiografie. Toate sălile, practic, sunt la fel, cu excepţia faptului că aceasta va avea robotul de navigaţie Da Vinci, care o să ajungă astăzi, iar sălile de neurochirurgie vor avea sistemul de neuronavigaţie.

În plus, pot să vă spun că masa de operaţie este cu absolut tot ce este nevoie pentru orice fel de intervenţie chirurgicală. Vorbim de cel mai modern turn de laparoscopie care există pe piaţă acum. Este high-definition. Vorbim despre un aparat de anestezie cu tot ce este nevoie.

De asemenea, avem aparatul de medicaţie pentru anestezişti. Avem şi C-Arm, un sistem de radiologie foarte modern. Absolut tot ce este nevoie în ceea ce priveşte gazele medicale, aspiraţie", a declarat Conf. dr. Carmen Orban, directorul general al Grupului Monza România.

Noul spital de oncologie inaugurat de Grupul Monza este un spital integrat unde bolnavul oncologic îşi găseşte rezolvarea.

"Avem absolut de toate, vorbim de cel mai modern bloc operator, o Terapie Intensivă cu absolut tot ce este nevoie, vorbim de radioterapie modernă, vorbim de laborator de imagistică care are RMN-3 Tesla, computer tomograf de ultimă generaţie, mamograf de ultimă generaţie, toate specialităţile medicale, toate specialităţile oncologice, de laborator de analize medicale integrat cu toate tipurile de analiză, inclusiv analiză de genetică moleculară.

Pacientul oncologic este un pacient extrem de grav căruia îi trebuie un medic foarte bun şi iată, noi am adus cei mai buni medici în cea mai frumoasă şi performantă infrastructură medicală", a mai explicat dr. Carmen Orban.

×
Subiecte în articol: Monza
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close