Antena 3 CNN Actualitate Moment istoric în România! Guvernul vrea să listeze la bursă marile companii

Moment istoric în România! Guvernul vrea să listeze la bursă marile companii

Piața de capital din România promovează oficial cu o treaptă, de la piață de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a unei importante agenții de evaluare financiară din Marea Britanie.

Moment istoric în România! Guvernul vrea să listeze la bursă marile companii
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    22 Sep 2020   •   12:00

Această mișcare înseamnă că, pe termen mediu, companiile listate la bursă vor avea pe langă un acces mai facil la finanțare, și o scădere a costurilor privind finanțarea.

Momentul, considerat istoric de specialişti şi de investitori, a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care a participat şi premierul Ludovic Orban. 

„Faptul ca România trece astăzi la statutul de piață emergentă secundară arată evoluția pozitiva a Bursei de Valori Bucureși”, a spus premierul Orban. 

În acest fel, spun operatorii pieţei de capital din România, companiile se pot finanţa mult mai uşor, la costuri mai mici, de pe piaţa de capital. 

Mișcarea este comparată cu momentul aderării României la Uniunea Europeană 

Pentru asta însă este nevoie de o implicare mai mare din partea statului, atrage atenţia preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară. Ministrul Finanţelor compară trecerea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă cu momentul aderării României la Uniunea Europeană. 

„Statutul de trecere la piața emergentă echivalează cu intrarea României în Uniunea Europeană, trecerea la piața emergentă înseamnă că România este accesibilă investitorilor din toata lumea de pe piața de capital”, a spus Florin Cîțu.  

În prezent la Bursa de Valori Bucureşti sunt listate 370 companii, iar valoarea tranzacţiilor s-a apropiat anul trecut de 9 miliarde lei, fără emsiunile de obligaţiuni. 

Guvernul vrea să listeze la bursă marile companii


 

×
Subiecte în articol: bursa guvern
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close