Antena 3 CNN Actualitate Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu: România va fi nevoită să aibă un management adecvat al pădurilor. Mesaj și despre noul Comisar European pentru Transporturi, Adina Vălean - VIDEO

Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu: România va fi nevoită să aibă un management adecvat al pădurilor. Mesaj și despre noul Comisar European pentru Transporturi, Adina Vălean - VIDEO

Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu: România va fi nevoită să aibă un management adecvat al pădurilor. Mesaj și despre noul Comisar European pentru Transporturi, Adina Vălean - VIDEO
Sursa foto: foto: European Environment Agency
de Dan Duca    |    04 Dec 2019   •   11:52

Într-un interviu exclusiv pentru Antena3.ro, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu, Hans Bruyninckx, explică tonul alarmant al noului Raport pe Mediu în Europa din ultimii cinci ani, ce a fost lansat miercuri, la Bruxelles. În plus, oficialul european vorbește despre speranțele pe care le are legat de mandatul Adinei Vălean în postul de comisar european pe Transporturi, dar și despre ceea ce va fi nevoită să facă România pe tema tăierilor de păduri. La final, câteva cuvinte și despre fenomenul numit Greta Thunberg.

R: Am citit raportul precedent asupra Mediului în Europa, cel din 2015, iar tonul lui părea mult mai optimist decât cel din acest an. De ce?

Hans Bruyninckx: Am înțeles de la precedentul raport că vedem deja un impact ireversibil în zona schimbările climatice în Europa, acest lucru e costisitor și trendul continuă să ia viteză. Pierderea biodiversității a devenit un subiect mai important decât ne gândeam anterior, iar cele două sunt interconectate și trebuie să înțelegem că presiunile din sectoarele de transport și agricol sunt tot acolo și nu scad așa cum ne-am fi dorit să o facă. Așa că da, acest raport apasă mai puternic pe problemele pe care ar trebui să facem progrese serioase. 

Citește și Raport alarmant asupra mediului în Europa: E nevoie de acțiune ACUM!

R: Ați studiat și predat relații internaționale în urmă cu ceva ani, vedeți diferențe între modul în care Estul Europei se raportează la mediu față de modul în care o face Vestul? Știm, spre exemplu că România are probleme cu gunoiul, cu poluarea aerului, are în jur de 13 proceduri de infringement din partea Bruxelles-ului pe această temă. Observați diferențe de abordare pe acest subiect?

Hans Bruyninckx: Cred că evident că dat fiind trecutul industrial al țărilor și densitatea populației, dar și stadiul consumului și producției, pot fi observate diverse aspecte. Dacă ne uităm la problema poluării aerului, știm că cele mai multe orașe care au probleme cu poluarea aerului sunt în țările din Europa de Est, dar știm și că unele dintre cele mai mari biodiversități din Europa sunt în aceste țări. Așa că, în funcție de subiectul pe care ne focusăm în politicile europene, țările au punctele lor puternice și slabe. Cred că locul în care vedem probleme e în implementarea politicilor și în decalajele între politici. Dacă ne uităm la domenii precum stațiile de tratare a apei care trebuiesc construite sau tratarea gunoiului, aruncarea ilegală – acestea sunt mai prezente în statele noi membre ale Uniunii Europene. Iar asta vine din puncte de început diferite, dar are legătură și cu prioritățile în materie de politici și cu ideea de a face investiții în aceste direcții. 

Citește și Exclusiv: Avertismentul Agenției Europene de Mediu. Care sunt marile pericole pentru ecosistemul european

R: Noul comisar european pe Transporturi, doamna Adina Vălean, vine din România. Iar domeniul Transporturilor reprezintă o mare problemă în chestiunea reducerii gazelor cu efect de seră. Ce așteptări aveți de la următorii cinci ani de mandat ai doamnei Vălean?

Hans Bruyninckx: Cred în primul rând că înțelege situația foarte bine pentru că a fost șefa Comisiei de Mediu în Parlamentul European, deci este extrem de familiară cu acest domeniu și cred că aici provocarea este direct în față, sectorul de transport este singurul domeniu care adaugă gaz cu efect de seră din 1990 și trebuie să întoarcem sensul aceastei direcții. În domeniul transportului auto trebuie să mergem în direcția motoarelor cu emisii zero: motoare electrice sau alte soluții, trebuie să venim cu sisteme de mobilitate colectivă mai bune. Atunci când ne gândim la sectoarele aviatic și maritim, acestea trebuie să-și asume responsabilitatea pentru emisii și în același timp să le stimulăm să vină cu soluții tehnice inovatoare în domeniile lor. Cred că agenda este deschisă și cred că (doamna Vălean, n.red.) poate juca un rol de lider în acest sens.

R: Un alt subiect delicat este despădurirea. Știm spre exemplu, că Bucureștiul a raportat că în România s-au tăiat anual circa 20 de milioane de metri cubi de lemn. Doar că cifrele ar putea fi duble de fapt. Ce ar trebui să facă o țară precum România în acest sens? Recent doi pădurari au fost omorâți de braconieri…

Hans Bruyninckx: Nu am știu despre ultimele evenimente, așa că nu pot comenta, în general Europa vine cu o inițiativă privind împădurirea, așa că dacă vorbim despre schimbări climatice, dar și despre practici de utilizare a pământului, dar și de legătura cu biodiversitatea, va exista o atenție crescută asupra pădurilor în Europa. În munca cu instituțiile europene, România va fi împinsă să aibă un management adecvat, să se asigure că pădurile vor fi folosite într-o viziune asupra climatului și a biodiversității. Așa cum știu, pădurea și lemnul sunt folosite pentru încălzire în multe case și chiar în orașe în Estul Europei, dacă ne îndreptăm spre o tranziție cu surse mai curate, atunci acest lucru va fi clar parte din procesul care va avea loc în Europa de Est.

R: O ultimă întrebare. Ce credeți despre Greta Thunberg? Este starul de care această mișcare pentru mediu avea nevoie?

Hans Bruyninckx: Cred că este figura iconică a unei generații care pune generației mele întrebări foarte serioase. Dacă vă gândiți la o întrebare precum "Când ați început să negociați schimbările climatice?" Asta a fost în 1990. Acum suntem 29 de ani mai târziu și lumea a emis cu 65% mai mult gaz cu efect de seră. Cred că acestea sunt întrebări de care tinerii sunt preocupați, este vorba despre secolul în care vor trăi, dacă vă uitați la previziunile pentru 2050 și 2100, ei știu (desspre aceste probleme, n.red), ei aud la școală, despre asta le vorbesc profesorii și de aceea ne întreabă cum vom rezolva aceste probleme și cum ne vom asuma responsabilitatea pentru viitorul lor. Așa că în acest sens, cred că Greta Thunberg este cea mai reprezentativă figură a acestei tinere generații și, din acest punct de vedere, a pus lucrurile pe agenda publică și a generat o energie din partea acestei generații pe care nu am mai văzut-o niciodată. 

*Interviu și deplasare realizate cu sprijinul Agenției Europene de Mediu. 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close