Antena 3 CNN Actualitate Imagini exclusive de pe Aeroportul Otopeni! Pilotul MIG-ului prăbușit, adus la București

Imagini exclusive de pe Aeroportul Otopeni! Pilotul MIG-ului prăbușit, adus la București

Antena 3 a difuzat imagini în exclusivitate de pe Baza 90 Transport Aerian a Forțelor Aeriene Române, localizată în secțiunea militară a Aeroportului Internațional Henri Coandă. Pilotul Andrei Criste a fost preluat cu targa din avionul Hercules, care a aterizat marți la Bucureşti.

Imagini exclusive de pe Aeroportul Otopeni! Pilotul MIG-ului prăbușit, adus la București
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2021   •   20:13

Andrei Criste, pilotul avionului MIG-ului care s-a prăbuşit marți în judeţul Mureş, a fost adus la București cu un avion Hercules.

Acesta a reuşit să se salveze printr-o manevră spectaculoasă de catapultare.

Avionul s-a prăbuşit în apropierea localității Dedrad, într-o zonă nelocuită

După accident, pilotul a fost trasportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Mureş. 

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Pilotul a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare.

Transferul a fost realizat în cursul zilei de marţi, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Parchetul Militar din Cluj Napoca a deschis o anchetă în acest caz şi procurorii au ajuns pe câmpul unde a căzut avionul, în căutarea problor.

Deocamdată, nu sunt informaţii care despre cauza prăbuşirii avionului militar, însă este de precizat, că astăzi a fost grindină în zonă, dar nu este clar dacă acest fenomen meteo are legătură cu incidentul aviatic.

MApN: "Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă"

"Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate", se arată în comunicatul de presă transmis de MApN.

Un avion militar MIG 21 Lancer s-a prăbuşit, astăzi, în Mureș

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. 

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, se precizează în comunicatul MApN.

Citiţi şi: Cine este pilotul care a reușit să se catapulteze din avionul MIG 21 prăbușit în Mureș: A studiat în Grecia, apoi a revenit în România
 

 

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close