Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la înmormântarea lui Silviu Iştoan, victima lui Gheorghe Moroşan

Imagini de la înmormântarea lui Silviu Iştoan, victima lui Gheorghe Moroşan

Au fost momente dramatice la Oneşti. Silviu Iştoan, una dintre cele două victime a lui Gheorghe Moroşan a fost condus pe ultimul drum.

Imagini de la înmormântarea lui Silviu Iştoan, victima lui Gheorghe Moroşan
de Roxana Ciucă    |    05 Mar 2021   •   20:50

Rudele şi prietenii sunt revoltate şi cer să se facă dreptate, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Silviu Iştoan avea doar 36 de ani

Fratele lui Silviu, electricianul de 36 de ani, susține că acesta ar fi fost, de fapt, împușcat, dar nu poate dovedi acest lucru.

Și Ministrul de Interne, Lucian Bode, lansează o serie de afirmaţii care ar putea face lumină în cazul victimei. Ministrul admite că ştie faptul că bărbatul a fost împuscat.

În apartamentul groazei au fost, inițial, trei persoane: cei doi muncitori și șeful lor. Șansa a făcut ca cel din urmă să plece cu puțin timp înainte ca Gheorghe Moroșan să ajungă în apartament.

Şeful celor doi muncitori, inginerul Dan Jitea, a participat şi el la înmormântare. Bărbatul era la un pas să îi cadă victimă criminalului în ziua tragediei.

A avut noroc că a plecat să cumpere apă, chiar înainte ca Gheorghe Moroşan să pună stăpânire pe apartament.

Îndureraţi, colegii acuză firma unde lucrau cele două victime de abuz. Cei doi au fost trimişi de Chimcomplex să renoveze apartamentul, cu toate că ei erau angajaţi acolo pentru alte servicii. 

Antena 3 a prezentat ce s-a întâmplat exact în apartament, în data de 1 martie 2021

Ora 09:30. Inginerul Jitea Dan, cea de-a treia persoană, șeful celor doi muncitori, merge în apartament pentru a vedea dacă cei doi muncitori au nevoie de ceva. 

Ora 10:20. Inginerul le duce celor 3 muncitori materiale și un bidon cu apă. 

Ora 10:30. Inginerul pleacă din apartament. 

Ora 11:10. Inginerul Jitea Dan îl apelează pe muncitorul Dan Pătatu, care l-a informat că mai sunt necesare materiale pe care Jitea Dan a promis că le va aduce la sfârșitul zilei sau a doua zi. 

Ora 11:51. Inginerul Jitea Dan a fost apelat, din nou, de pe telefonul lucrătorului Dan Pătatu, dar la telefon era un individ care s-a recomandat a fi Moroșan, că el este proprietarul apartamentului, adresându-i mai multe amenințări și injurii. Jitea Dan i-a închis telefonul și a informat-o pe șefa atelierului, spunându-i că la apartament este ceva în neregulă. Aceasta i-a spus să îl sune pe directorul de producție care, după ce a fost informat, a sunat poliția care i-a spus că știe ce se întâmplă și că au fost trimise deja două echipaje în zonă. 

Ora 11:59. Inginerul Dan Jitea l-a apelat pe Pătatu Dan, dar i-a răspuns acelaşi Moroşan care a acceptat să i-l dea la telefon pe Dan Pătatu care i-a spus că a intrat cineva peste el şi îl ameninţă cu cuţitul. Jitea Dan l-a informat pe Dan Pătatu că poliţia este pe drum.

Ora 12:37. Inginerul Dan Jitea a apelat din nou telefonul lucrătorului Dan Pătatu şi din nou a răspuns acelaşi Moroşan care i-a spus că nu-i mai dă pe nimeni la telefon şi a început din nou să-i adreseze ameninţări şi injurii, astfel că Jitea Dan i-a închis telefonul.

Între timp, Poliţia Oneşti a cerut directorului de producţie, Dumitru Mihai, trasmiterea documentelor care să ateste dreptul de proprietate asupra apartamentului al CHIMCOMPLEX SA BOREZSTI.

Ora 16:45. Cei doi lucrători au fost înjunghiaţi de Gheorghe Moroşan, simultan cu intervenţia forţelor de ordine.

Dovada că muncitorii de la Oneşti au fost torturaţi înainte de a fi ucişi

Profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş a analizat în exclusivitate pentru Antena 3, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, rănile celor doi muncitori şi a prezentat dovada că aceştia au fost torturaţi. 

"După parerea mea, este greu de presupus că sunt făcute cu arme de foc. Cel puţin dintr-un motiv, o armă de foc nu poate face orificii atât de grupate.

Eu nu aş merge pe ideea unor leziuni cu armă de foc. Pe de altă parte, medicul legist a învăţat să descrie dacă sunt orificii produse prin arme de foc si să facă discriminarea între orificii de intarare şi orificii de ieşire. Dacă ar fi fost armă cu gloanţe de bilă de cauciuc ele trebuiau să fie găsite.

Dacă e vorba de arme de foc cu glonţ, acela depinde de direcţie, dar cel puţin unul trebuia să afecteze coloana vertebrală. Este un ţesut compact care împiedică ieşirea glonţului din corp. Prezenţa unor gloanţe de război este, după părerea mea, exclusă", a spus pentru Antena 3 prof. dr. Vladimir Beliş.

Aspectul leziunilor sunt de arsură de gradul 1

Criminalul i-ar fi ars cu ţigara pe muncitori. Întâi i-a torturat apoi i-a ucis.

"O brută, pentru care un om nu are nicio valoare. Cum să te gândeşti să recuperezi nişte bani torturând nişte oameni nevinovaţi. O brută sinitră, un criminal, am înţeles cu antecedente penale", a mai spus profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş.

×
Subiecte în articol: Silviu Iştoan Onesti înmormântare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close