Antena 3 CNN Actualitate Imaginile istorice cu Regina Elisabeta a II-a care au impresionat o lume întreagă

Imaginile istorice cu Regina Elisabeta a II-a care au impresionat o lume întreagă

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, Regina Elisabeta a II-a și-a condus soțul pe ultimul drum. Prinţul Philip a fost alături de Regina Elisabeta timp de 73 de ani şi au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Imaginile cu Elisabeta a II-a care şi-a luat adio de la ducele de Edinburgh au impresionat o lume întreagă.

Imaginile istorice cu Regina Elisabeta a II-a care au impresionat o lume întreagă
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    18 Apr 2021   •   00:04

Funeraliile regale pentru Prințul Philip au fost impresionante, chiar dacă la ceremonie au participat doar 30 de persoane, din cauza contextului pandemic.

Conform proprie dorințe, Prințul Philip a avut o înmormântare ceremonială și nu una de stat, aceasta din urmă fiind regulă rezervată monarhilor.

Aproximativ 730 de membri ai forțelor armate au defilat la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip, 73 de ani de căsnicie

Imaginea care va deveni emblematică este cea cu Regina Elisabeta, în care apare singură și cu lacrimi în ochi, lângă sicriul Prințului Philip, pe care îl cunoștea de 87 de ani și alături de care a petrecut o frumoasă poveste de iubire, cei doi fiind căsătoriţi timp de 73 de ani.

Majestatea Sa, cu lacrimi în ochi, după ce a stat lângă sicriul soțului ei 

Momentele de tristeţe ale Reginei Elisabeta au fost surprinse de camerele foto ale celor mai vigilenţi fotografi care au asistat la ceremonia de la Palatul Windsor.

Vizibil afectată de pierderea soţului ei, Regina a fost surprinsă în timp ce își ștergea o lacrimă, în intimitatea pe care credea că i-o oferă Bentley-ul în care se afla. Momentul a fost imortalizat la doar câteva minute după ce cortegiul funerar a pornit spre Capela St. George a Castelului Windsor.

Prințul Philip, înmormântat în Capela St. George de la Castelul Windsor

Trupul neînsfulețit al ducelui de Edinburgh va rămâne acolo până la decesul Reginei Elisabeta. Când Regina va muri, ducele va fi însă mutat în capela memorială a Regelui George al VI-lea, unde sunt înmormântați și tatăl reginei, Geoorge al VI-lea și regina mamă, pentru a se afla lângă soția sa, cu care a fost căsătorit 73 de ani.

Şapca militară şi sabia de ofiţer, puse în sicriul ducelui de Edinburgh

Sicriul ducelui este decorat cu steagul personal, stindardul regal.

Steagul reprezintă elemente ale vieţii sale, de la moştenirea sa greacă la titlurile sale britanice. De asemenea, pe coşciug a fost aşezată o coroană de flori, iar lângă au fost plasate, şapca, dar şi sabia sa de ofiţer.

Prinții William şi Harry au stat în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii şi-au luat rămas bun de la bunicul lor.

Participanţii la funeralii au stat aşezaţi separat. William a stat aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry a stat singur, pentru că Megan nu a putut participa la funeralii.

Meghan Markle, soţia Prinţului Harry nu a fost prezentă la înmormântare. Potrivit presei britanice, ea a dorit să participe la funeralii, dar medicul i-a interzis deplasarea pentru că este însărcinată şi nu trebuie să se expună riscurilor.

Sicriul a fost transportat de un Land Rover, proiectat chiar de ducele de Edinburgh

Un fan Land Rover de multă vreme, Prinţul Philip s-a implicat pentru a construi autoturismul. Modelată după specificaţiile ducelui, ea a fost livrată la Sandringham Estate pentru utilizare de către Familia Regală în 2016.

Doliu în inimile britanicilor după moartea ducelului de Edinurgh

Pentru că nu au putut asista la ceremonie, britanicii și-au luat rămas-bun de la cel mai longeviv consort al națiunii pritr-un moment național de reculegere.

La ora 17, Regatul Unit a păstrat un minut de reculegere în omagiul adus Prințului Philip. 

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, a decedat în data de 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Antena 3 a difuzat imagini de la funeraliile de înmormântare a Prinţului Philip.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close