Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, imagini în exclusivitate din Unitatea Primiri Urgențe: ”Sunt oameni care mor!”

Antena 3, imagini în exclusivitate din Unitatea Primiri Urgențe: ”Sunt oameni care mor!”

Reporterul Antena 3, Sabrina Preda, a transmis în direct imagini din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar din Capitală.

Antena 3, imagini în exclusivitate din Unitatea Primiri Urgențe: ”Sunt oameni care mor!”
de Sabrina Preda    |    16 Apr 2021   •   13:11

”Suntem într-o zonă verde, unde vin pacienți cu tot felul de probleme. În același timp, sunt 15 pacienți pozitivi, pe oxigen, patru dintre aceștia fiind chiar pe ventilație non invazivă. Și de data acesta aș vrea să mă adresez politicienilor, celor care zilele acestea sunt într-un război. Ei bine, aici în UPU este cel mai mare război. Este războiul pe care îl duc cadrele medicale, de 1 ani de zile, cu moartea. Și înainte de pandemie făceau același lucru. Dar de data aceasta cadrele medicale sunt obosite.Sunt extenuate. S-au săturat să vă vadă la TV, în conferințe de presă, vorbind de acești oameni ca niște statistici. Ei nu sunt statistici, nu sunt numere. Vorbim despre vieți omenești care se pierd în fiecare zi. 

În ultimele 24 de ore 195 de oameni au murit. Vorbeați de oameni care așteaptă în secțiile de Primiri Urgențe. Aș vrea să vă arăt un lucru. Pat lângă pat, doamnelor și domnilor. Pat lângă pat. Bolnavi care așteaptă un loc pe secția de ATI.

În același timp vorbeam de personalul medical care duce această luptă de 1 an de zile. Poate ar trebui politicienii să își dea jos costumele, să vină să se îmbrace în aceste combinezoane, să facă o gardă, să stea 24 de ore îmbrăcați așa, să respire cu aceste măști și să vedem dacă vor mai sta să facă războaie politice. Să mai facă astfel de jocuri de care toți ne-am săturat. Pentru că oamenii mor”, a declarat Sabrina Preda. 

Reporterul a prezentat imagini din Unitatea de Primiri Urgențe, dar și de pe holul spitalului, inundat de pacienți în așteptare. 

”Oameni pe care nu îi interesează nici de jocuri politice, nici de aranjamente politice. Ei au nevoie doar de încredere”, a continuat Sabrina Preda. 

×
Subiecte în articol: UPU
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close