Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi imagini cu versantul prăbușit cu tot cu pădure, în Azuga. Terenul aparține Casei Regale

Noi imagini cu versantul prăbușit cu tot cu pădure, în Azuga. Terenul aparține Casei Regale

Noi imagini cu alunecarea de teren a unui versant, cu tot cu pădure, în Azuga, au fost surprinse de un martor. Pământul a luat-o la vale și s-a prăbușit în pârâul Azuga, blocând cursul apei.

Noi imagini cu versantul prăbușit cu tot cu pădure, în Azuga. Terenul aparține Casei Regale
10 Apr 2020   •   22:16

De asemenea, pământul a ajuns în zona unui cartier și există riscul ca unele dintre case să fie înghițite, astfel că autoritățile locale au decis evacuarea oamenilor.

Potrivit unor surse, terenul care s-a prăbușit, cu tot cu pădure, aparține Casei Regale a României.

"În completarea informațiilor de la ISU Prahova, vă pot oferi, în acest moment, următoarele date: la fața locul se află și domnul prefect Cristian Ionescu, alături de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai ISU Prahova, Jandarmeriei și Apelor Române.

Alunecare uriașă de teren în Azuga. Un versant, cu tot cu pădure, s-a prăbușit în pârâul Azuga

Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.  Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul  avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe.

În privința cazării, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât masura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de Covid-19. Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate pe zi, începând de sâmbătă dimineață", se arată într-o nouă informație a autorităților.

×
Subiecte în articol: azuga
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close