Antena 3 CNN Actualitate Încă două localități au intrat în scenariul roșu. Poliția și Jandarmeria ”asigură perimetrul”

Încă două localități au intrat în scenariul roșu. Poliția și Jandarmeria ”asigură perimetrul”

Localitățile Tașca și Tarcău din județul Neamț au intrat, în această dimineață, în carantină. Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție sau închiderea școlilor, autoritățile impun și restricții de circulație.

Încă două localități au intrat în scenariul roșu. Poliția și Jandarmeria ”asigură perimetrul”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Oct 2020   •   08:55

Totodată, slujbele religioase vor fi oficiate doar în exteriorul clădirilor, fiind permisă prezența a maximum 20 de persoane. 

”Restricțiile au început încă de la 5 dimineață, Poliția și Jandarmeria sunt, începând cu ora 5 dimineață, în localitățile Tarcău și Tașca, pentru a asigura perimetrul și pentru a dispune măsurile specifice pentru carantinare”, a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Raed Arafat, lista localităților aflate în scenariul roșu: "22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la mie, rata de incidență a cazurilor de coronavirus. Arafat a evidenţiat faptul că numărul în continuă creştere a cazurilor pozitive poate amplifica presiunea la care spitalele sunt supuse în acest moment, când abia mai fac faţă.

Raed Arafat a declarat marţi în cadrul unei emisiuni la Digi24 că în acest  moment "avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență. În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie".

Printre oraşele care au depăşit rata de 3 la mie se numără şi București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close