Antena 3 CNN Actualitate Încă un caz de COVID-19 la Ministerul Sănătăţii. Cum a fost depistat. Se testează şi o a treia persoană

Încă un caz de COVID-19 la Ministerul Sănătăţii. Cum a fost depistat. Se testează şi o a treia persoană

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat, marţi, la Ministerul Sănătăţii, astfel că acum două persoane din această instituţie sunt bolnave de COVID-19.

Încă un caz de COVID-19 la Ministerul Sănătăţii. Cum a fost depistat. Se testează şi o a treia persoană
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    11 Aug 2020   •   13:23

După ce luni seară, o angajată din Ministerul Sănătăţii a fost depistată pozitiv cu coronavirus, marţi dimineaţă, a fost confirmat şi cel de-al doilea caz. Este vorba despre o colegă de birou a primei persoane pozitive.

Cine sunt cei doi angajaţi ai MS cu COVID-19

Primul caz de COVID din Ministerul Sănătăţii este o angajată de la Departamentul de Resurse umane, dar a fost inclusiv vineri la locul de muncă. Al doilea caz, confirmat în această dimineaţă, este o colegă de birou a acesteia.

Primul caz de COVID din Ministerul Sănătăţii este internat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, acolo unde va fi transportat de urgenţă şi cel de-al doilea bolnav.
Mai mult, încă o persoană a mers să se testeze pentru COVID şi aşteaptă acum rezultatul testului. 

Doi angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat că a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz. Deşi cele două erau colege de birou, cel de-al doilea caz nu a fost testat de DSP Bucureşti. Un număr de 12 persoane au fost izolate, însă nu şi testate.

Al doilea caz de COVID, testat pe banii proprii, nu de DSP

Persoana în cauză a mers şi s-a testat pe banii proprii, pentru că aşa prevede metodologia în acest moment. Este prevăzut faptul că, atât timp cât contacţii nu au simptome, aceştia nu vor fi testaţi de coronavirus.

Acum, însă, se testează angajaţii Departamentului Juridic.

De asemenea, potrivit unor surse din interior, citate de Antena 3, până în prezent nu s-a făcut nebulizarea spaţiului în care au fost confirmate cazurile de COVID şi nu se ştie de ce acest lucru a fost întârziat.
 

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății coronavirus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close