Antena 3 CNN Actualitate Mesaj Ro-Alert după un incendiu uriaș la o fermă de lângă Capitală. Oamenii se plâng de mirosul insuportabil!

Mesaj Ro-Alert după un incendiu uriaș la o fermă de lângă Capitală. Oamenii se plâng de mirosul insuportabil!

Locuitorii din zona Periș-Corbeanca-Buftea-Otopeni au parte de un nou episod de poluare, în urma unui incendiu de vegetație produs la Periș, la fosta fermă de porci. Focul se întinde pe o suprafață de aproximativ 7 - 10 hectare, iar pompierii acționează cu 10 autospeciale de stingere.” Cei din zonele afectate au primit și un mesaj RO-ALERT de avertizare.

Mesaj Ro-Alert după un incendiu uriaș la o fermă de lângă Capitală. Oamenii se plâng de mirosul insuportabil!
Sursa foto: Pexels
de Laura Dinu    |    10 Aug 2020   •   09:45

Ferma de porci abandonată din apropiere de Bucureşti dă din nou peste cap senzorii de poluare. Este a doua oară în numai câteva luni când vegetaţia din zona respectivă ia foc şi provoacă un miros îngrozitor în localităţile din nordul Capitalei.

10 autospeciale de pompieri se luptă la această oră cu flăcările

De data aceasta au fost trimise acolo 10 autospeciale de pompieri care se luptă la această oră cu flăcările. Totuşi, oamenii care locuiesc în satele din jur spun că mirosul se simte şi în zilele în care acolo nu e niciun incendiu şi au cerut în repetate rânduri Gărzii de Mediu să investigheze.

Solicitările lor au fost însă ignorate sau li s-au dat răspunsuri care nu aveau nicio legătură cu realitatea.

Locuitorii din zonele afectate au răbufnit și pe rețelele sociale după ce fumul înecăcios le-a cuprins casele. 

Am vorbit cu cei de la Poliția Locală și am înțeles că mirosul vine de la Periș, aceeași sursă nenorocită de acum câteva luni”, scrie un localnic.

”Din somn am simțit că miroase îngrozitor”

Din somn am simțit că miroase îngrozitor. Chiar mă bucuram de o seară răcoroasă”, spune un altul. 

Problema adevărată nu este mirosul. Problema gravă este cât de dăunătoare sănătății sunt aceste substanțe pe care nu avem încotro decât să le respirăm nenumărate nopți la rând. În special în perioada asta în care bolile respiratorii trebuie evitate cu orice preț.

Nepurtarea măștii în zone publice este considerată zădărnicire a combaterii virusului. Dar intoxicarea forțată și repetată a mii de oameni printre care bătrâni, copii și bolnavi? Ăsta nu e caz penal?”, adaugă un altul.

×
Subiecte în articol: incendiu peris
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close