Antena 3 CNN Actualitate Începe minivacanța de Sfânta Maria. Cum petrec românii

Începe minivacanța de Sfânta Maria. Cum petrec românii

Începe în scurtă vreme minivacanța de Sfânta Maria și tot în acest sfâșit de săptămână este și Ziua Marinei, când la malul mării sunt pregătite exerciții militare. Dacă în alți ani, weekendul acesta era cel mai aglomerat, acum agenții de turism se așteptă la cifre normale, similare cu cele de weekendul trecut din cauza pandemiei. 

Începe minivacanța de Sfânta Maria. Cum petrec românii
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    14 Aug 2020   •   11:00

Încep să se miște lucrurile pe litoral, unde turiștiii au început să meargă la plajă. Chiar și așa, rămân mai puțini decât anul trecut în aceiași perioadă și chiar mai puțini decât weekendul trecut. Nu vor fi mai mult de 200.000 de turiști nici la acest sfârșit de săptămână deși anul trecut vorbeam de peste 300.000 de turiști care ajungeau pe litoral.

Se văd efectele pandemiei și ale măsurilor luate de Guvern: terase închise după ora 23, restaurante rămas închise în totalitate și multe astfel de restricții. Așa se face că în ciuda faptului că suntem în vârf de sezon, iar unii hotelieri chiar au redus tarifele, totuși litoralul nu mai este la fel de pin ca altă dată.

Ziua Marinei, diferită în acest an 

În acest weekend avem și Ziua Marinei dar nici măcar aceasta nu va mai fi la fel ca în alți ani, nu vom mai avea desfășurare de forțe pe faleza de la Cazino, acolo lumea se va putea plimba în voie și doar să admire o paradă a navelor militare. Un ceremonial religios și unul militar va avea loc în Portul Militar, însă departe de ochii publicului. 

Începe minivacanța de Sfânta Maria. Cum petrec românii

×
Subiecte în articol: Sfanta Maria minivacanta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close