Antena 3 CNN Actualitate Primele informații oferite de Ministerul de Interne, despre prăbușirea elicopterului. Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor

Primele informații oferite de Ministerul de Interne, despre prăbușirea elicopterului. Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor

Primele informații oferite de Ministerul de Interne, despre prăbușirea elicopterului. Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Iun 2016   •   16:46

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit, în jurul orei 14.15, într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, scrie jurnalul.ro.  La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

Iată care sunt informațiile prezentate de Ministerul de Interne:

  • În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD care acționa pe raza județului. La nivelul MAI a fost convocată imediat celula de criză. În jurul orei 15:00 am primit confirmarea că a fost găsită epava elicopterului și că cele patru persoane aflate la bord au decedat.
  • Ministrul Petre Tobă a pus la dispoziția autorităților din Rep Moldova resursele necesare pentru desfășurarea cercetărilor. De asemenea, l-a informat pe premierul Dacian Cioloș despre producerea accidentului și a dispus ca domnul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să se deplaseze în Republica Moldova.
  • Aeronava a fost fabricată în august 2014 și ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul aeronavei se aflau patru persoane, pilot copilot, medic și asistent medical.
  • Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor, copilotul peste 1.400 de ore de zbor. Medicul avea o experiență de cinci ani pe elicopterul SMURD, asistentul de 11 ani.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close