Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Eroul zilei. Inginerul care a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de COVID

Eroul zilei. Inginerul care a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de COVID

Un inginer român a construit un prototip de ventilator pentru bolnavii de COVID-19. Costin Gavrilescu a realizat de la zero, împreună cu un coleg, un aparat de ventilare mecanică pentru terapie intensivă. 

Eroul zilei. Inginerul care a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de COVID
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    26 Mai 2020   •   13:35

L-a gândit imediat dupa izbucnirea epidemiei de coronavirus, pentru situaţia în care România nu ar face faţă numărului mare de bolnavi în stare critică, aşa cum s-a întâmplat în Italia sau în Spania. 

Din fericire, ţara noastră nu a ajuns într-o astfel de criză, însă aparatura medicală e în continuare căutată, statele îşi fac rezerve şi o astfel de invenţie ar putea fi dezvoltată pe termen lung, mai ales că astfel de dispozitive nu sunt produse încă de companii româneşti. 

"El se poate utiliza, respectă cerinţele minimale pentru un astfel de echipament. Se poate ventilaţie pentru pacienţi, în caz de urgenţă", a spus Costin Gavrilescu, marţi, la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3.

Eroul zilei. Inginerul care a inventat un aparat de ventilare

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei Costin Gavrilescu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close