Antena 3 CNN Actualitate Înregistrarea cu candidatul PNL care a luat în spaţiu 35 de persoane: "Şi fostul viceprimar face la fel"

Înregistrarea cu candidatul PNL care a luat în spaţiu 35 de persoane: "Şi fostul viceprimar face la fel"

Înregistrare bombă care arată felul în care se încearcă înfluenţarea votului la alegerile locale. Şi asta chiar în localitatea premierului României, Ludovic Orban, la Dobroeşti. Un candidat PNL recunoaşte că are 14 cetăţeni cu viză de flotant înregistraţi la locuinţa sa şi alţi 21, la încă două proprietaţi. Nu este însă singurul.

Înregistrarea cu candidatul PNL care a luat în spaţiu 35 de persoane: "Şi fostul viceprimar face la fel"
Sursa foto: Sursă foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2020   •   21:05

În total, 140 de cetăţeni s-au mutat acolo cu viză în ultimele două luni. Toţi au drept de vot la alegerile de duminică.

Cu câteva zile până la alegeri, partidele scot artileria grea pentru a avea cât mai multe voturi, chiar dacă asta înseamnă acţiuni la limita legii.

Se întâmplă şi în Dobroeşti, localitate lipită de Capitală, unde în ultimele două luni au fost aprobate 140 de vize de flotant. Adică tot atâtea persoane cu drept de vot.

Anomalia apare în momentul în care urmărim unde au reşedinţă aceşti alegători. 35 dintre ei stau la trei adrese care aparţin unui candidat PNL la consilul local Dobroeşti. 14, chiar la el acasă.

Discuţie reporter – candidatul PNL la Consiliul Local Dobroeşti

reporter: Figuraţi cu 35 de persoane pe adresele dumneavoastră!
candidat PNL:Figurez cu 18 persoane, flotaţi la o adresă, legea nu-mi interzice să fac chestia asta şi nu înţeleg de ce veniţi dumneavoastră să mă întrebaţi pe mine de persoanele mele. 

candidat PNL: Sunt muncitorii mei care lucrează şase la blocul ăsta, şapte la blocul celălalt şi ca să fie pe zonă, să nu-i amendeze lumea, cu pandemia şi cu asta, a trebuit să le fac flotante din februarie. 

Candidatul PNL spune că şi celelalte partide procedează la fel.

candidat PNL: Duceţi-vă la evidenţa populaţiei şi luaţi-l pe fostul viceprimar că face în fiecare zi câte şapte-opt flotanţi şi câte cinci buletine.  

Poliţia a verificat, a luat act de ei, au fost la adresă, au verificat flotanţii, bună ziua!

candidat PNL: Nu există fraudă, fraudă la ce?
reporter:La alegeri, acum!

candidat PNL: Cu ce suspiciune, ia spuneţi, explicaţi-mi şi mie!
reporter:Persoanele astea ar putea să vă voteze pe dumneavoastră şi ar putea înclina balanţa către partidul dumneavoastră.

candidat PNL: Haide, domne', fii serios!

La adresele reale, nu stă niciun muncitor. Şi nimeni nu îl cunoaşte pe adevăratul proprietar.
Nu am cunoscut niciodată acel proprietar. Nu ştiu. Eu stau aici de doi ani de zile, de trei ani de zile, dar nu-l cunosc pe acel proprietar, spune o femeie care locuieşte în blocul unde, într-un apartament au viză de flotant 18 persoane.
Alegerile din 2016 au fost câştigate de actualul primar la o diferenţă de doar 100 de voturi. Cum şi acum se anunţă o bătălie strânsă, orice vot, sau flotant ...contează.

×
Subiecte în articol: alegeri locale PNL viza de flotant
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close