Antena 3 CNN Actualitate Social Peste 50.000 de români s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice” în primele cinci ore

Peste 50.000 de români s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice” în primele cinci ore

Peste 50.000 de români și-au făcut, până la ora 15.00, cont în aplicația „Rabla pentru electrocasnice”, programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. 200.000 de vouchere vor fi acordate, iar programul vine cu noutăți importante în acest an.

Peste 50.000 de români s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice” în primele cinci ore
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    14 Mai 2021   •   17:02

Românii vor avea la dispoziție o săptămână ca să se înscrie în Programul "Rabla pentru electrocasnice" aceasta fiind doar prima etapă a proiectului.

Televizoare, laptopuri sau tableta ne vom putea cumpăra abia după 4 iunie, iar de pe 18 iunie începe etapa electrocasnicelor mici, adresată celor care își doresc un aparat de aer condiționat, uscător de rufe sau un aspirator.

Reducerile sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în schimbul aparatelor mai vechi. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile din momentul validării acestora pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

 Contul de utilizator este un element de noutate al acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

„Se accesează Rabla electrocasnice de pe site-ul afm.ro, clientul își creează contul, sunt date personale nume, prenume, CNP și trebuie să încărcăm o poză cu buletinul plus o declarație ce se generează din platformă.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru absolut toate categoriile din prima etapă. La mașinile de spălat vase produsul trebuie să aibă minim clasă C, ca și consum. A doua categorie mașină de spălat vase minim în clasa D, iar ultima categorie aparatele frigorifice minim clasa E, pentru a fi eligibile", a spus un reprezentat al unui magazin de electrocasnice.

Clienții sunt în special interesați de mașini de spălat și de frigidere, dar sunt mulți care vor să schimbe și televizoarele.

„La ora actuală sunt interesat să îmi cumpăr un televizor. Mi se pare o reducere destul de bună, 400 de lei nu sunt de aici de colo. Dar, din punct de vedere al tehnologiei, nu știu, clasa E cred că consumă destul de mult, având în vedere că sunt și de clasa A și a A++", a spus o persoană înscrisă în programul Rabla pentru electrocasnice.

Acesta modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, iar persoanele vor beneficia de posibilitatea de a obține mai multe vouchere.

×
Subiecte în articol: Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close