Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii devastatoare într-un sfert de ţară. Doi morți, localități evacuate și drumuri rupte de viituri

Inundaţii devastatoare într-un sfert de ţară. Doi morți, localități evacuate și drumuri rupte de viituri

Inundaţii devastatoare într-un sfert de ţară. Doi morți, localități evacuate și drumuri rupte de viituri
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iun 2016   •   09:28

Sunt inundaţii devastatoare în nord-estul ţării. Viiturile au făcut prăpăd şi au inundat sute de case. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor până la aceasta oră. Din păcate, două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri.

Situaţia rămâne însă extrem de gravă Bacău, Neamţ, Vrancea şi Harghita, unde echipele de salvatori intervin pentru a-i evacua pe oameni din calea apelor.

În judeţul Bacău s-au înregistrat 144 de litri pe metrul pătrat de precipitaţii, în ultimele 24 de ore.

Ploile au făcut ravagii și în județul Neamț. In comuna Tarcău zeci de gospodarii au fost inundate, pârâul a ieșit din matcă și o bucată de pădure a luat-o la vale. În locatiltatea Dămuc, râul cu acelaşi nume a ieşit din matcă şi a rupt drumul judeţean pe mai multe porţiuni.

Localitatea Niculiţel din judeţul Tulcea a fost lovită de o vijelie asemănătoare cu o tornadă care a distrus mai multe acoperişuri ale caselor, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ.

Drumuri rupte de viituri și linii de cale ferată acoperite de apă

În județul Vrancea, circulația este întreruptă pe DN2, între localitățile Domnești-Sat și Adjud, între kilometri 224 – 227, din cauza râului Trotuș care a ieșit din matcă, inundând suprafața carosabilă, potrivit Centrului Infotrafic.

Tot în Vrancea, conform informaţiilor primite de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galați, circulaţia feroviară este întreruptă pe magistrala 500, între stațiile de cale ferată Adjud și Domnești, din cauza râului Trotuș care a ieșit din matcă și a inundat linia de cale ferată pe o distanță de aproximativ 600 de metri.

CFR Călători: Zece trenuri anulate din cauza ploilor abundente

Potrivit Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iași, la limita județelor Vaslui și Neamț, circulaţia feroviară se desfășoară cu restricție de viteză pe relația de cale ferată 605 Buhăiești - Roman, între stațiile de cale ferată Dumești și Roman, din cauza apei care a inundat linia de cale ferată între kilometrii feroviari 20+200 și 20+750 de metri.

În județul Neamț, traficul rutier a fost reluat pe DN12C, în zona Bicaz-Chei, însă numai pe un fir. Se circulă alternativ, pe sensul Bicaz-Chei – Gheorgheni.

Cod ROȘU de inundații pe mai multe râuri din țară

Hidrologii au instituit COD ROȘU de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până vineri seara.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), codul este valabil pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).

Foto:meteoalarm.eu
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close