Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, despre testarea populației Capitalei pentru coronavirus: "Categoria țintă trebuie să fie a celor care au afecțiuni"

Ion Cristoiu, despre testarea populației Capitalei pentru coronavirus: "Categoria țintă trebuie să fie a celor care au afecțiuni"

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că ideea de testare a populației Bucureștiului, anunțată de primarul general, Gabriela Firea, este o soluție foarte bună pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Ion Cristoiu, despre testarea populației Capitalei pentru coronavirus: "Categoria țintă trebuie să fie a celor care au afecțiuni"
25 Mar 2020   •   21:04

"După părerea mea, din câte am citit, categoria care trebuie să fie țintă, trebuie să fie cei care au afecțiuni. Acest virus e o gripă foarte grea, dar care îi afectează, în primul rând, pe cei care au probleme pulmonare, de obezitate, de dializă. E limpede că oamenii care încă au plămânii sănătoși nu vor muri.

Persoanele acestea vulnerabile, bătrânii și cei cu probleme, riscă să umple spitalele", a spus Cristoiu la Antena 3.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că începe o operațiune de testare în masă pentru locuitorii din București. Primii vizați sunt cei cu vârste de peste 65 de ani și cei cu boli cronice.

"După aceste zile de analiză, chiar aseară am intrat în dialog din nou cu domnul Streinu Cercel, care a și pregătit o strategie pe care să o aplicăm în câteva zile la nivelul municipiului București. Am pus primele baze ale acestei operațiuni de sănătate publică, și anume Primăria Capitalei, prin Compania Managementul Traficului, a dus astăzi la Matei Balș 12 mașini ecologice. Va fi prima flotă pusă în mișcare, astfel încât medicii să meargă la bucureșteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus de tip nou", a spus Firea la Antena 3.

Cele 12 mașini, în care se va afla și câte un medic epidemiolog, se vor deplasa la locuințele celor vizați. "Dorim să ni se transmită într-un timp foarte scurt care sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu adresa acestora, exact unde locuiesc aceste persoane. Cele 12 mașini, care vor avea și un medic epidemiolog, vor merge ținit, în primul rând, la persoanele de peste 65 de ani și la persoanele cu afecțiuni cronice. Sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei achiziționează teste și kit-uri. Sunt convinsă că vom avea și susținerea DSP", a mai spus Firea.

Ion Cristoiu, despre testarea populației Capitalei pentru coronavirus: "Categoria țintă trebuie să fie a celor care au afecțiuni"

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Ion Cristoiu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close