Antena 3 CNN Actualitate Medic pediatru, apel înainte de deschiderea şcolilor: Milităm pentru vaccinarea profesorilor, ca să nu existe repercusiuni asupra copiilor

Medic pediatru, apel înainte de deschiderea şcolilor: Milităm pentru vaccinarea profesorilor, ca să nu existe repercusiuni asupra copiilor

Şcolile se vor deschide după mult timp în care au stat închise din cauza pandemiei COVID-19, copiii nu se pot vaccina contra virusului, iar imunizarea profesorilor este la început.

Medic pediatru, apel înainte de deschiderea şcolilor: Milităm pentru vaccinarea profesorilor, ca să nu existe repercusiuni asupra copiilor
de Milena Niță    |    15 Ian 2021   •   14:50

Directorii şcolilor spun că este foarte important ca elevii să aibă cursuri faţă în faţă, şi nu la distanţă, dar pentru asta trebuie imunizaţi cât mai mulţi profesori.

Director şcoală: Ar fi indicat să se vaccineze toţi profesorii, de asta depinde reînceperea şcolilor

"E clar că e foarte importantă începerea şcolilor şi venirea copiilor la şcoală faţă în faţă, dar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să se vaccineze cât mai mulţi profesori. Ar fi indicat să se vaccineze toţi, de asta depinde reînceperea şcolilor cât mai repede.

Educaţia on-line nu se potriveşte cu cea de acasă.

Majoritatea colegilor mei au acceptat să se vaccineze, deşi în prima etapă au fost şi reticenţe", a spus Carmen Costache, director de şcoală gimnazială, vineri, la Antena 3.

Vaccinarea unei mase cât mai mari a cadrelor didactice este necesară şi pentru că cei mici nu se pot imuniza cu serul împotriva Sars CoV-2, după cum arată indicaţiile medicamentului.

Dr. pediatru Iulia Ţincu: E nevoie de o vaccinare cât mai exintinsă, ca să nu existe repercusiuni pe termen lung

În plus, în ultima vreme, au început să crească şi cazurile de copii cu infecţie cu Sars CoV-2.

Dr. Iulia Ţincu: milităm pentru vaccinarea profesorilor, la copii nu e posibil

"Aceasta este o etapă de vaccinare care nu cuprinde vârsta pediatrică, adică pe cei sub 16 ani. De acea, milităm pentru vaccinarea profesorilor.

Eu lucrez la un spital de copii suport COVID, în dinamică în ceea ce priveşte adaptarea la măsurile impuse de pandemia care şi ea a fost în schimbare de la lună la lună.

Am avut şi cazuri cu evoluţii nefavorabile, de aceea vedem foarte necesară continuarea etapei de vaccinare şi acoperirea unei mase de populaţie cât mai mari, pentru ca cei mici cu comorbidităţi să nu aibă repercusiuni pe termen lung asupra stării lor de sănătate", a explicat dr. Iulia Ţincu, vineri, la Antena 3.

Potrivit medicului, datorită măsurilor de protecţie din această perioadă, dar şi a faptului că şcolile au fost mult timp închise, a scăzut incidenţa infecţiilor sezoniere şi a bolilor acute transmise prin colectivitate.
 

×
Subiecte în articol: iulia tincu şcoli
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close