Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Izaura Anghel: Nașul Mircea Băsescu ne spunea mereu că tata va fi liber, iar Traian Băsescu se ocupă de asta

Izaura Anghel: Nașul Mircea Băsescu ne spunea mereu că tata va fi liber, iar Traian Băsescu se ocupă de asta

Izaura Anghel: Nașul Mircea Băsescu ne spunea mereu că tata va fi liber, iar Traian Băsescu se ocupă de asta
de M.Z.    |    16 Iun 2016   •   22:30

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a spus joi, la Antena 3, că de câte ori mergea la birou la nașul său, Mircea Băsescu, acesta îi spunea să aibă răbdare că tatăl ei va fi eliberat, iar președintele de atunci, Traian Băsescu, se va ocupa de asta.

”Tot timpul când mergeam la birou la Mircea Băsescu aducea numele lui Traian Băsescu în povestea aceasta, spunea că el vorbește, se ocupă de tot și să avem răbdare, că tata (Sandu Anghel - n.r.) o să fie în libertate”, a spus Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Ea a spus că nu s-a întâlnit niciodată cu Traian Băsescu, doar cu fratele lui, Mircea Băsescu, cel care este nașul lor.

Fiica lui Bercea a mai spus că i-a dat lui Mircea Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpățână, o primă tranșă de bani de 250.000 de euro și, apoi, încă 350.000 de euro, bani care ar fi fost pentru o intervenție ca tatăl ei, Bercea Mondial, să fie eliberat.

Totodată, Izaura l-a mai acuzat pe procurorul care a ”aruncat-o pe burtă” la percheziții, atunci când era gravidă, de faptul că a născut un copil care are ”certificat cu grad 1 de handicap”.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Citiți și Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close