Antena 3 CNN Actualitate "Judecătorii sunt colegii noştri, vor face ce le spunem noi!". Ofiţer de poliţie, condamnat la închisoare în urma unei anchete abuzive a procurorilor

"Judecătorii sunt colegii noştri, vor face ce le spunem noi!". Ofiţer de poliţie, condamnat la închisoare în urma unei anchete abuzive a procurorilor

"Judecătorii sunt colegii noştri, vor face ce le spunem noi!". Ofiţer de poliţie, condamnat la închisoare în urma unei anchete abuzive a procurorilor
10 Iul 2013   •   19:23

Dana Grecu a prezentat în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3, cazul ofiţerului M.A.I. care, în 2002, a fost victima unei anchete abuzive a procurorilor, care, în final, au reuşit să îl condamne la doi ani şi trei luni de puşcărie, potrivit luju.ro.

Jurnaliştii Lumea justiţiei au arătat că poliţistul Viorel Calmanovici a fost arestat şi trimis în judecată de către procurorul de caz de la acea vreme din Parchetul National Anticoruptie, Nelu Ciobanu, care, în timp ce investiga afacerile unor cetăţeni de origine chineză, a organizat un flagrant unui subaltern de-al lui Calmanovici, în timp ce lua mită. Acesta şi-a recunoscut fapta. Nicio legatură însă cu Calmanovici.

Singura „proba” împotriva ofiţerului Calmanovici a constituit-o denunţul cetăţeanului chinez, care a specificat că, din cate ştia, banii trebuiau să ajungă şi la Calmanovici.

Nevinovaţia lui Viorel Calmanovici a fost recunoscută de Curtea de Apel Bucuresti la 10 februarie 2011 şi de Inalta Curte, în recurs, la 7 octombrie 2011, ca urmare a unei reviziuiri admise ca afect al condamnarii României de CEDO de la Strasbourg în cauza „Calmanovici vs. România”.

În plângerea fostului ofiţer M.A.I., îndreptată împotriva modului de anchetă al procurorului, acesta a arătat că procurorul l-a ameninţat spunându-i: „Judecătorii sunt colegii nostri, vor face ce le spunem noi!”

Pentru mai multe detalii despre acest caz, intraţi pe luju.ro.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close