Antena 3 CNN Actualitate Locale Ultimele clipe de viață ale afganului ucis la Timișoara, transmise pe Tik Tok. Ucigașul este în continuare liber

Ultimele clipe de viață ale afganului ucis la Timișoara, transmise pe Tik Tok. Ucigașul este în continuare liber

Jurnalistul Dragoş Boţa a vorbit la Antena 3 despre ultimele imagini cu afganul ucis luni la Timişoara. Tânărul a fost surprins în timp ce îşi dădea ultima suflare, după ce a fost înjughiat de un alt migrant. Jurnalistul de la pressalert.ro a anunţat că ancheta poliţiştilor este în plină desfăşurare şi încearcă să îl prindă pe cel care l-a ucis pe tânărul afgan în vârstă de 27 de ani.

Ultimele clipe de viață ale afganului ucis la Timișoara, transmise pe Tik Tok. Ucigașul este în continuare liber
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2021   •   20:56

Ultimele clipe de viață ale victimei au fost transmise pe platforma Tik Tok. Teribilele momente au fost înregistrate de un alt migrant, care a împărtășit imaginile pe Tik Tok, însoțite de textul „eroul Abasin Nengarmi Npesta”, scriu jurnaliștii de la pressalert.ro

Precizările făcute de jurnalistul Dragoş Boţa

"Sunt ultimele imagini cu afganul care a fost ucis la Timişoara, în viaţă încă. Practic, un alt migrant, cel mai probabil tot afgan, a filmat momentul în care acesta s-a prăbuşit pe stradă. Se vede că este rănit grav, într-o baltă de sânge. Câţiva conaţionali încearcă să îl ajute. Aceste imagini au fost postate pe TikTok de un alt afgan, cu mesajul eroul şi numele cel mai probabil al victimei. Mesajul este scris în arabă. Se vede foarte clar că bărbatul era grav rănit şi dacă ne amintim de imaginile de ieri, sunt practic la câteva zeci de secunde după momentul în care a fost atacat fugerător de un alt individ afat într-un grup de şase persoane. Trebuie să spun că ancheta Poliţiei Timiş este în plină desfăşurare.

Cei de la Investigaţii Criminale înaintează încet-încet, pentru că este foarte greu de a stabli locurile în care aceştia s-ar putea afla. Plus că sunt şi nişte bariere de limbă. Cei care au fost audiaţi au puncte de vedere foarte fluide (...) În această după-amiază apăruse o ştire dată de Poliţia Locală care s-a dovedit a fi semi fake-news, că patru dintre cei şase afgani căutaţi de Poliţie, căci astăzi au fost făcute publice fotografii surprinse de camerele de supraveghere, ar fi fost găsiţi. Ulterior, surse din cadrul Poliţiei Timiş au confirmat pentru pressalert, că cei patru găsiţi la o pensiune erau doar trecători în zonă. Au fost în zona respectivă, dar nu sunt printre cei căutaţi. Ancheta Poliţiei este în plină desfăşurare. Avem un nou scandal USR-PNL la Timişoara. De data aceasta, plecat de la tema locurilor de cazare pentru migranţi. Este un întreg balamuc politic'', a spus jurnalistul Dragoş Boţa, miercuri, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

Luni, un bărbat de 27 de ani, de origine afgană, a fost omorât și un altul a ajuns la spital, după ce au fost atacați de un grup de oameni și înjunghiați de un bărbat înarmat cu un cuțit. Incidentul a avut loc în zona Gării de Nord din Timişoara. 

Poliţiştii sunt în căutarea criminalului

Între timp, poliţia a adunat aproape 70 de migranţi afgani din oraş, pe care i-a verificat. Niciunul dintre aceştia nu a rezultat că a fost implicat în incident.

Poliţia face acum apel ca oricine poate oferi informații cu privire la persoanele din imaginile pe care le vedeţi pe ecrana cum, să apeleze de îndată Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

De asemenea, Elena Cristian, redactor șef DC Business a vorbit despre lipsa de reacţie a autorităţilor cu privire la problema migranților din România.

Elena Cristian: "Nu înțeleg de ce ministrul de Interne nu a ieșit să ne spună ce decizii ia de acum înainte"

 Am văzut imagini care ar fi trebuit să stârnească reacții din partea autorităților, că nu au fost reacții până acum. Să se ia decizii, să se comunice decizii, să se comunice la nivel înalt, la nivel guvernamental. Nu am văzut asta și o spun cu părere de rău și mă așteptam ca lucrurile să fie altfel gestionate în această perioadă. Despre problema migranților nu vorbim doar de un an, ci de doi, trei ani și este o problemă care nu a fost abordată așa cum se cuvine nici din punct de vedere legislativ, nici din punct de vedere al organizării în plan local, în niciun fel. Problema migranților a fost un subiect pe care presa l-a semnalat și a murit la nivel de subiect de presă. Nu au fost reacții, decizii sau un consens politic. Ceea ce vedem la Timișoara nu sunt niște oameni care se chinuie să trăiască. I-am văzut destul de bine îmbrăcați. Nu păreau oameni care își caută o pâine. E clar că acolo se fac niște bani, e clar că s-au organizat într-un fel. Nu doar în Timișoara se întâmplă asta. Problema migranților există și în alte orașe din România. Eu nu înțeleg de ce ministrul de Interne nu a ieșit măcar să ne spună ce decizii ia de acum înainte. Mă așteptam la o reacție”, a declarat Elena Cristian.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close