Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarație de presă, la Palatul Cotroceni, și le-a atras atenția românilor să respecte starea de urgență pentru a nu primi amenzi.

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută
Sursa foto: presidency.ro
01 Apr 2020   •   14:01

Iohannis a explicat că până în acest moment au fost date peste 78.000 de amenzi.

Ordonanța de urgență privind majorarea amenzilor pentru nerespectarea regimului stării de asediu și stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Declarații Iohannis:

-Toate măsurile au fost luate pentru a vă proteja. Majoritate românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență e serioasă și trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele, legile.

-Un aspect special îl reprezintă siguranța și ordinea publică

-Cine nu se conformează va fi amendat. S-au făcut de la începutul acestei situații zeci de mii de controale, s-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, carantina.

- Au fost peste 870.000 de acțiuni de control. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor.

-Repet, respectați normele de conduită, respectați distanța, respectați normeleimpuse de autorități.

Klaus Iohannis a avut astăzi o ședință, la care au fost prezenți premierul Orban și alți miniștri din Guvern: ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close