Antena 3 CNN Actualitate Social Klaus Iohannis: Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Am încredere că vor fi uniţi

Klaus Iohannis: Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Am încredere că vor fi uniţi

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri o declaraţie de presă unde a comentat criza politică din coaliție. Şeful statului a apreciat că liderii coaliției au depăşit un moment dificil, lucru valabil în toate alianțele politice care au provocări. Dialogul a fost cheia ieşirii din impas, a punctat Iohannis.

Klaus Iohannis: Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Am încredere că vor fi uniţi
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   19:06

Klaus Iohannis a precizat că prioritatea zero este acum lupta cu pandemia şi salvarea vieţii cât mai multor români şi a făcut un apel la cetăţeni să se vaccineze.

Referitor la criza din coaliţie şi modul în care ea a fost depăsită, şeful statului a lansat un apel la guvernanți să pună accent pe agenda cetățeanului, să lase orgoliile, să colaboreze mai mult, să dialogheze mai mult fără a se mai crea conflicte. Mai mult, i-a cerut noului ministru al Sănătăţii implicare şi responsabilitate în acţiune şi comunicare.

„Acest obiectiv este important pentru toţi factorii de decizie, mai ales că încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Este o provocare complexă pentru toată lumea, nu doar pentru medicii aflaţi în prima linie, dar şi pentru restul societăţii care continua să respecte măsurile de prevenţie. Sunt sute de mii de români afectaţi economic, sunt zeci de mii de firme care au probleme, sistemul de educaţie trebuie să se adapteze permanent din cauza pandemiei. În tot acest tablou al gestionării situaţiei epidemiologice ministerul Sănătăţii are un rol fundamental.

Aștept de la doamna ministru a Sănătăţii multă implicare şi responsabilitate

Aștept de la doamna ministru a Sănătăţii multă implicare şi responsabilitate. Este foarte important ca ministrul să acționeze eficient şi să comunice constant, să le explice românilor care este situaţia la zi, care sunt paşii de urmat şi planul de măsuri avut în vedere. Greşelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă ca să putem reuşi este absolut esenţial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă şi loială mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiţia esenţială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive.

Nu este momentul intensificări disputelor sau al orgoliilor politice de nicio parte

Votul primit de la cetăţeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toţi să acţionăm matur şi responsabil. În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare există diferenţe de viziuni şi dezbateri  efervescente despre cum trebuie abordate temele naţionale mari. Doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte şi eficiente soluţii pentru oameni. Însă aceste diferenţe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esenţial care este protejarea cetăţeanului.

Le cer guvernaţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog. Mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare

Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog. Mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate. Mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului. Doar astfel, guvernanţii se pot aşeza la aceeaşi masă indiferent de opiniile iniţiale pentru a găsi cele mai bune soluţii care să răspundă aşteptărilor românilor. Oamenii vor politicieni care se implică şi care îşi asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau vina pe alţii şi se victimizează. Actuala majoritate este cea mai bună opţiune pentru România şi avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Doar astfel putem reconstrui România în urma acestei mari crize generate de pandemie.

Klaus Iohannis: Vaccinaţi-vă!

"Vaccinaţi-vă. Haideţi să facem tot ce ţine de fiacare din noi pentru a avea o vară cu cât mai puţine restricţii, în care să putem în sfârșit să relaxăm măsurile de până acum", a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close