Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Mediul rural nu trebuie să fie condamnat la infinit la sărăcie și subdezvoltare

Klaus Iohannis: Mediul rural nu trebuie să fie condamnat la infinit la sărăcie și subdezvoltare

Președintele Klaus Iohannis a criticat, luni, PSD pentru modul în care a făcut alocările bugetare pentru comunitățile locale și a afirmat că Guvernul PNL va avea ca prioritatea dezvoltarea locală și sprijinirea comunităților locale.

Klaus Iohannis: Mediul rural nu trebuie să fie condamnat la infinit la sărăcie și subdezvoltare
Sursa foto: Sursă foto:presidency.ro
17 Feb 2020   •   17:25

"Exemplul ultimilor ani ne-a arătat ce rezultate dezastruoase se pot genera prin politici care nu țin cont de aceste premise esențiale: bugete construite nerealist, ignorarea unor reguli elementare privind finanțele publice subfinanțarea cronică a necesarului de investiții, fonduri alocate dupa bunul plac al puternicilor zilei, toate aceste practici au blocat pur și simplu dezvoltarea comunităților.

Acea perioadă marcată de incompetență și diletantism s-a încheiat în sfârșit. Actualul guvern nu doar că a crescut alocările pentru acest an, dar are ca priorități dezvoltarea rurală și sprijinirea comunităților locale prin programe finanțate atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene", a spus Klaus Iohannis, la evenimentul organizat de Asociația Comunelor din România.

Potrivit lui Klaus Iohannis, mediul rural nu trebuie să fie condamnat, la infinit, la sărăcie.

„Mediul rural nu poate fi condamnat, la infinit, la sărăcie şi la subdezvoltare. Aproape jumătate din polulaţia româniei nu este racordat la sistemul de apă şi canalizare”, a mai arătat preşedintele.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close