Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis anunţă scăderea infecţiilor cu SARS-Cov-2: "Nu există intenţie de a intra în lockdown după alegeri!"

Klaus Iohannis anunţă scăderea infecţiilor cu SARS-Cov-2: "Nu există intenţie de a intra în lockdown după alegeri!"

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, începând cu ora 18.00 o conferinţă de presă, după ce a avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi cu ceilalţi specialişti responsabili de controlarea pandemiei. Şeful statului spune că scăderea infecţiilor este destul de pronunţată.

Klaus Iohannis anunţă scăderea infecţiilor cu SARS-Cov-2: "Nu există intenţie de a intra în lockdown după alegeri!"
Sursa foto: Presidency
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   18:08

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

"Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele carantinate. 

Datele relevă că începând cu 20 noiembrie se observă o scădere a infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a cazurilor şi a ratei de pozitivare a probelor.

De câteva zile bune am ajuns pe un paler şi tendinţa este de scădere.

Sunt date concrete că măsurile luate au fost corecte şi că populaţia a respectat aceste măsuri.

Este un început. Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea este pe primul loc şi orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.

De ce este nevoie de carantinare în localităţi.

Când rata de infectare creşte prea mult se impun măsuri.

Vreau să fie foarte clar! Nu există nicio intenţie să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, lockdown, după alegeri.

Sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se promoveze cu ştiri de tip senzaţional şi vor să ne spună ce s-ar putea întâmpla. Lockdown-ul nu se întâmplă.

Abordarea pe care am avut-o pănă acum a dat rezultate şi o vom menţine în continuare. 

Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale. În localităţi, unde situaţia o impune, unde avem o creştere prea mare a numărului de cazuri."

Preşedintele a arătat şi mai multe grafice care arată tendinţa de scădere a imbolnăvirilor cu COVID, în Cluj, Sibiu şi Baia Mare

"La început, creşterea încetineşte şi după, în medie şapte zile începe să scadă rata infectării. Se vede o scădere accentuată.

Pe baza acestor date, INSP a actualizat procedura de evaluare a riscului răspândirii virusului SARS-Cov-2 într-o localitate, în vederea instituirii măsurii de carantinare zonală, dar şi de ridicare a carantinei.", a explicat preşedintele.

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close