Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Florin Cîțu: Omite să spună că, în 2016, deficitul la fondul de pensii era de 16 miliarde de lei

Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Florin Cîțu: Omite să spună că, în 2016, deficitul la fondul de pensii era de 16 miliarde de lei

Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Florin Cîțu: Omite să spună că, în 2016, deficitul la fondul de pensii era de 16 miliarde de lei
14 Noi 2019   •   11:21

Lia Olguța Vasilescu a declarat, joi, la Antena 3, că ministrul Finanțelor Florin Cîțu omite să spună faptul că, în 2016, deficitul la fondul de pensii era de 16 miliarde de lei, iar PSD a reușit să reducă acest deficit prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

”Dacă vrea sa treaca pe excedent ar trebui să ceara Parlamentului sa urgenteze proiectul de lege, care este al domnului ministru Teodorovici, si care reintroduce infracțiunea de stopaj la sursă. Pentru ca, în continuare, pentru 2 milioane de angajați în Romania nu se plătesc contribuțiile la ora actuala. Daca s-ar plăti, automat nu am mai avea acest deficit la fondul de pensii”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Mai mult, fostul ministru al Muncii a ținut să sublinieze că PSD a preluat deficitul de 16 miliarde și nu a făcut decât să îmbunătățească situația în timpul guvernării.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că ministrul Florin Cîțu caută pretexte pentru că știe că de anul viitor vine austeritatea.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat, joi, că ce a găsit la minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale și că cifrele arată cum România a fost condusă, în ultimii ani, după două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.

Ministrul a mai subliniat că, dacă nu se va interveni rapid, deficitul bugetar la sfârșitul anului va depăși 4% din PIB.

 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close