Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Lia Olguţa Vasilescu: ”Procurorii mi-au pus sechestru pe avere”

UPDATE: Lia Olguţa Vasilescu: ”Procurorii mi-au pus sechestru pe avere”

UPDATE: Lia Olguţa Vasilescu: ”Procurorii mi-au pus sechestru pe avere”
Sursa foto: Foto: Facebook
13 Iun 2016   •   13:02

UPDATE: Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au comunicat că i s-a pus sechestru pe avere.

"Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia. Nu vreau să comentez", a susţinut însă Vasilescu.

La sosirea la DNA, ea afirmase că dacă e luni e "ziua PSD-ului". "Dacă e iunie, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva si pentru mine. Probabil aţi auzit ce s-a întâmplat astăzi la Înalta Curte, denunţătorul principal din dosarul Alinei Bica a refuzat să-şi mai recunoască denunţul în instanţă. A spus că era urmărit în alte cauze penale şi din cauza asta a dat denunţul. Cam asta este politica denunţurilor în România", a spus Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova, a ajuns luni la sediul DNA din Capitală pentru a fi audiată în dosarul în care este urmărită penal şi în care, la sfârşitul lunii martie, a fost reţinută pentru 24 de ore.

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi deţinute în bănci de primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de peste 902.000 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, suma este raportată la infracţiunile reţinute în sarcina inculpatei - trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani.

"Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani şi asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, până la concurenţa sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi", se arată în comunicat.

DNA precizează că aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

 

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close