Antena 3 CNN Actualitate Lică a murit la peste 100 de km/h în maşina condusă de prietenul lui. O fată a intrat Live în loc să sune la 112

Lică a murit la peste 100 de km/h în maşina condusă de prietenul lui. O fată a intrat Live în loc să sune la 112

Lică, un tânăr în vârstă de numai 17 ani, din comuna Parva, Bistriţa-Năsăud, şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident, la peste 100 de km/h, în comuna Rodna, într-o maşină condusă de un prieten.

Lică a murit la peste 100 de km/h în maşina condusă de prietenul lui. O fată a intrat Live în loc să sune la 112
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    28 Feb 2021   •   10:57

Tragedia s-a produs, noaptea trecută, pe DN 17D, în comuna Rodna din Bistriţa-Năsăud.

Lică se afla într-un autoturism marca Volkswagen, condus de un prieten, alături de alte două persoane, printre care şi o fată. În total, în maşină erau trei băieţi şi o fată.

La un moment dat, din cauza vitezei excesive, maşina condusă cu peste 100 de km/h de şoferul care avea permis de numai câteva luni, a derapat pe şosea şi s-a izbit violent, în lateral, de un stâlp de pe marginea drumului.

Imediat după impactul violent, şoferul şi fata, pasageră pe bancheta din spate, au reuşit să coboare din maşină, în timp ce Lică, aflat pe bancheta din spate, în partea dreaptă, dar şi tânărul aflat pe scaunul din dreapta-faţă, au rămas încarceraţi.

Live pe Facebook în loc să sune la 112, după cumplitul accident din Rodna

Imediat după accident, o tânără a intrat Live pe Facebook şi a filmat momentele cumplite cu cei doi tineri care rămăseseră încarceraţi în maşină. În timp ce tânărul aflat pe scaunul din dreapta-faţă avea picioarele blocate sub bord şi striga după ajutor, Lică, aflat pe bancheta din spate, nu a avut nicio şansă.

Ba mai mult, unul dintre tinerii care se aflau lângă maşină este filmat în timp ce spune: "Du-te mă că ăsta-i mort direct mă, ce mai".

Pe imagini se poate observa şi şoferul, care este luat la rost de un martor: "Asta-i viteză cu care să circuli, mă?".

La finalul înregistrării se poate auzi un bărbat care îi spune fetei, care era Live pe Facebook, să oprească înregistrarea.

Lică nu a putut fi salvat după accidentul din Rodna

"Din ultimele informații primite, în accident au fost implicate 4 victime: trei dintre acestea (doi tineri în vârstă de 19 ani, respectiv 22 de ani și o fată în vârstă de 18 ani) conștiente și cooperante cu leziuni care nu le-au pus viața în pericol.

Toate trei vor fi transportate la spital pentru mai multe investigații medicale. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, cea de-a patra victimă, în vârstă de 18 ani, a fost declarată decedată la fața locului", a declarat Cristina Răcilă, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Pe numele şoferului, poliţiştii rutieri au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Lică Scurtu, tânărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul din Rodna ar fi împlinit 18 ani pe 20 martie. Tânărul era sportiv şi un elev foarte apreciat la Liceul cu Program Sportiv.

×
Subiecte în articol: accident Rodna Bistriţa-Năsăud
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close