Antena 3 CNN Actualitate Încep lucrările la metroul din Berceni. Vestea bună anunţată de primarul Daniel Băluţă

Încep lucrările la metroul din Berceni. Vestea bună anunţată de primarul Daniel Băluţă

Capitala va avea o nouă stație de metrou. Aceasta va fi supraterană și va lega Şoseaua Berceni de Şoseaua de Centură. ''Această staţie de metrou cu o suprafaţă totală de 15.000 de metri pătraţi va avea de asemenea o parcare cu aproximativ 700 de locuri'', a anunţat primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă.

Încep lucrările la metroul din Berceni. Vestea bună anunţată de primarul Daniel Băluţă
de Iulia Gorgorin    |    18 Ian 2021   •   20:00

Staţia supraterană de metrou care va lega Şoseaua Berceni de Centura Capitalei se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri.

 

''Această lucrare este finanţată în proporţie de 85% din bani europeni. Valoarea totala a investiţiei este de 50 milioane de euro din care 15% sunt decontaţi de Primăria sectorului 4'', a declarat primarul Daniel Băluţă.

Vești bune vin și pentru șoferi.

''Această staţie de metrou cu o suprafaţă totală de 15.000 de metri pătraţi va avea de asemenea o parcare cu aproximativ 700 de locuri. Traficul la nivelul Bucureştiului va fi îmbunătăţit pentru că o parte importantă din vehiculele ce vin dinspre judeţul Ilfov spre Bucureşti vor putea fi găzduite în acest park&ride, iar oamenii vor putea folosi pentru a străbate tot Bucurestiul această magistrală de metrou care de altfel duce undeva la 50% din totalul călătorilor din Bucureşti'', a adăugat primarul Sectorului 4.

Timp de 45 de zile, circulația pe Șoseaua Berceni se va desfășura pe două benzi, în loc de patru.

''Doresc să îmi cer scuze pentru disconfortul pe care îl vom crea cetăţenilor, însă cu certitudine când lucrările vor fi gata, dânşii vor fi extrem de bucuroşi să economiseasca multe ore din viaţă'', a adăugat Daniel Băluţă.

Lucrările la noua stație de metrou vor fi duse la bun sfârşit în cel mult 22 de luni, dă asigurări constructorul. 

×
Subiecte în articol: metrou Berceni Daniel Băluţă
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close