Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre scandalul numirilor politice: "A fost o numire nepotrivită"

Ludovic Orban, despre scandalul numirilor politice: "A fost o numire nepotrivită"

Şeful statului a reacţionat după două zile la cazul de politizare de la Mureş, în care un inginer a fost forţat să demisioneze ca să fie numit în locul său, un membru PNL fără experienţă în domeniu.

Ludovic Orban, despre scandalul numirilor politice: "A fost o numire nepotrivită"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    27 Noi 2020   •   19:30

Totul a început cu o întrebare adresată preşedintelui, miercuri, când a susţinut o conferintă de presă. El a fost întrebat despre un memoriu transmis care a ajuns pe masa administraţiei prezidenţiale de la Ovidiu Ianculescu, cel asupra căruia s-au făcut presiuni să demisioneze din funcţia de director a Sistemului de Gospodărire a Apelor din Mureş şi înlocuit cu un membru al PNL.

Ovidiu Ianculescu nu a primit răspuns pentru că memoriul său a fost transmis mai departe către Ministerul Mediului.

În cadrul conferinţei de presă Iohannis a răspuns, miercuri,  că nu cunoaşte această speţă dar că se va documenta.

Ulterior, preşedintele a susţinut că nu este de acord ca în funcţii publice să fie numiţi "oameni mediocri, fără experienţă sau impostori” şi a cerut premierului Ludovic Orban să ia atitudine.

Premierul Ludovic Orban susține că el este de acord cu Iohannis și va milita pentru o depolitizare a administrației

”A fost o numire nepotrivită. Poziția președintelui și poziția mea este foarte clară în privința administrației: o implicare cât mai mică a politicului. Din punctul meu de vedere, cine dorește o carieră în administrație trebuie să aibă o legătură cât mai mică cu politicul.

Noi, din păcate, nu am mai putut să organizăm niciun concurs pentru că prin trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu s-au mai putut organiza concursuri.”, a spus Ludovic Orban.

Recorder a relatat că Ovidiu Ianculescu, inginer de profesie, a ajuns director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, instituţie care gestionează infrastructura de apă din şase judeţe, nefiind membru al unui partid şi dând concurs pe post. La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu susţine că i s-a cerut să demisioneze, funcţia fiind ocupată de Ionuţ Cengher.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close