Antena 3 CNN Actualitate Străbunica Eugenia creşte singură trei copii abandonaţi de părinţi, dintr-o pensie de 800 de lei

Străbunica Eugenia creşte singură trei copii abandonaţi de părinţi, dintr-o pensie de 800 de lei

O străbunică creşte singură trei copii şi îi iubeşte ca pe ochii din cap. Lăsaţi de izbelişte de părinţi, străbunica Eugenia sau Maica, aşa cum o strigă cei mici, nu a putut să-i dea în plasament aşa că şi-a asumat îngrijirea lor. Doar că lipsurile şi bătrâneţea îşi spun cuvântul.

Străbunica Eugenia creşte singură trei copii abandonaţi de părinţi, dintr-o pensie de 800 de lei
de Loredana Chimoiu    |    01 Dec 2020   •   12:23

Doamna Eugenia îşi doreşte renovarea casei pentru ca cei mici să nu îngheţe din cauza pereţilor crăpaţi, iar strănepoţii vor ca moşul să le aducă jucării şi telefoane pentru a ţine şi ei pasul cu şcoala online.

Aşa începe povestea străbunicii Eugenia, din Predeşti, Dolj. Le poartă de ani de zile în braţe pe Natalia şi Ilinca, iar Andrei, băiatul de 10 ani, îi este ajutor de nădejde.

Străbunica Eugenia are grijă de trei copii, după ce mama lor şi-ar fi găsit un alt bărbat, iar tatăl e şi el plecat departe. Bătrâna de 68 de ani nu mai e in puteri ca altă dată dar ştie că orice ar fi, nu poate să-i părăsească.

Casa aproape că urmează să cadă, iar până nu demult, nu aveau nici sobă. Noroc cu jandarmii care, când au aflat despre nevoile străbunicii, au adus o sobă şi lemne.

Străbunica Eugenia, femeia din Predeşti care creşte singură trei copii, cu o pensie de 800 de lei

"Colegii mei s-au mobilizat şi am hotărât să le cumpărăm o sobă", a declarat Iulia Pânzariu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Dar lipsurile nu se termină aici. Gândul care o macină pe străbunică e casa. îi e teamă că nu va apuca s-o termine, iar copiii vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului. Mai ales că deja e frig, iar pereţii nu par să ii protejeze pe cei mici.

Străbunica Eugenia e de fapt... maica. Aşa îi spun copiii. E ca o mamă pentru ei. Iar Andrei, fiind cel mai mare dintre fraţi ştie cel mai bine asta. Le ajută pe surorile lui, o ajută pe bătrână cu treburile casei şi încearcă să ţină pasul şi cu şoala online. A primit si o tabletă, dar în lipsa unei cartele cu internet, nu o poate folosi pentru ore.

O mătuşă ii pune din cand in cand la dispozitie băiatului telefonul ei. Astfel, Andrei reuşeste să ţină cât de cât pasul cu colegii lui.

Dorinţele de Crăciun ale celor trei fraţi crescuţi de Maica Eugenia

Surorile lui Andrtei sunt mai mici. Natalia are 7 ani şi este în clasa I, iar Ilinca are cinci ani si mergea la grădiniţă până când învătământul s-a mutat pe internet. Cea mai mare dintre fetiţe este tare îngrijorată că pierde lecţiile de la şcoală în lipsa unei tablete funcţionale dar, ca orice copil, e şi cu gândul la joacă.

"Păpuşi, o casă de păpuşi şi un telefon să pot face lecţiile", este dorinţa comună a celor două surori.

Cadouri pe care doar Moş Crăciun le poate aduce şi pe care străbunica nu-l poate ajuta cu o pensie de doar 800 de lei.

Toţi cei care le pot întinde o mână de ajutor străbunicii Eugenia şi celor trei copii, de Crăciun, pot dona în contul următor:

Titular cont: CHIŢIBURA EUGENIA

CONT EURO: RO09BTRLEURCRT0131481901

CONT LEI: RO59BTRLRONCRT0131481901.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close