Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunțul care bagă toate partidele în ședință. USR-PLUS: „PSD-ul vrea să se agațe de orice, doar să nu fie anticipate!”

Marcel Ciolacu, anunțul care bagă toate partidele în ședință. USR-PLUS: „PSD-ul vrea să se agațe de orice, doar să nu fie anticipate!”

Strategie de ultimă oră pentru răsturnarea Guvernului Orban. Reacţii explozive la propunerea-bombă aruncată de preşedintele PSD Marcel Ciolacu pe scena politică: guvern de uniune naţională, după căderea Guvernului Orban, cu prim ministru din afara PSD, posibil tehnocrat. 

Marcel Ciolacu, anunțul care bagă toate partidele în ședință. USR-PLUS: „PSD-ul vrea să se agațe de orice, doar să nu fie anticipate!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2020   •   11:16

Marcel Ciolacu anunţă că PSD deja a bătut palma cu UDMR, dar nici PSD nici UDMR nu au pretenţia să formeze guvernul. Propunerea i-a luat prin surprindere inclusiv pe unii social democraţi. 

Norica Nicolai de la ALDE vine şi cu o propunere şoc de prim ministru: fostul director SRI George Maior.

Deşi PSD şi UDMR ar avea nevoie şi de ajutorul altor partide pentru a trece moţiunea de cenzură chiar zilele următoare, Ciolacu lansează un atac deosebit de dur la ALDE şi PMP, pe care le numeşte partide mici şi nesemnificative în sondaje, cu o frică extraordinară de anticipate.

Citește și: Ce spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea ca PSD să îl susțină pe George Maior pentru fotoliul de premier

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că propunerea PSD nu va fi acceptată de cele două formațiuni politice, argumentând că soluția cea mai bună pentru România, în cazul în care ar trece moțiunea împotriva Guvernului Orban, ar fi aceea a alegerilor anticipate.

”În acest moment avem un guvern în funcție, un guvern care își vede de treabă. Dacă PSD vrea să dea jus acest Guvern, daca moțiunea va trece la Parlament, atunci, singura soluție bună pentru România este cea a alegerilor anticipate. PSD-ul vrea să se agate de orice să nu fie anticipate. Pentru că ei sunt pe tobogan în sondaje și știu că jumătate din parlamentarii lor vor vedea Parlamentul doar la televizor dacă sunt alegeri anticipate. Din acest motiv nu suntem de acord nu niciun fel de propunere a PSD”, a spus deputatul USR, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Nici liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, nu crede într-o alianță cu PSD în vederea unui guvern viitor.

”Mă depășește acest enunț cu privire la un guvern de uniune națională. A fost o primă discuție pentru că a trebuit să vedem dacă PSD dorește să depună sau nu moțiune în cazul în care vine Guvernul cu asumarea răspunderii pe legea electorală. (...) Nu e o temă care ne vizează la ora actuală”, a spus Korodi, la Antena 3.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close