Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturia unui pacient evacuat în cârje de la Spitalul Foişor Bucureşti

Mărturia unui pacient evacuat în cârje de la Spitalul Foişor Bucureşti

Ionuţ Duţă a povestit pentru Antena 3 ce s-a întâmplat, vineri seara, când a fost evacuat de urgenţă alături de alţi pacienţi de la Spitalul "Foişor" din Bucureşti.

Mărturia unui pacient evacuat în cârje de la Spitalul Foişor Bucureşti
de Claudia Popovici    |    11 Apr 2021   •   14:46

Ionuţ Duţă este unul din pacienţii evacuaţi de la Spitalul "Foişor" din Capitală. Programat pentru o intervenție chirurgicală, de care are urgent nevoie, bărbatul povestește că vineri la prânz a fost anunţat că totul se va anula pentru că spitalul urmează să fie transformat în unitate medicală suport COVID-19.

Totul s-a dus de râpă. Am nevoie de operație

„Am fost anunțat de joi seara să nu mănânc nimic ca să îmi fac anestezia și în jur de ora 12:00 (n.r vineri) am fost anunțat că nu se mai face operația că vine domnul Arafat și o să se facă spital de coronavirus. Totul s-a dus de râpă.

Am stat foarte mult să mă externeze

Am stat foarte mult să mai externeze. Eu am nevoie de această operație, nu sunt din București şi este destul de mult, în jur de 100 de km, să mă duc la spital și să mă întorc", a spus Ionut Duţă.

Întrebat cu ce a ajuns acasă după ce a fost evacuat, bărbatul a spus că a sunat un prieten să vină să îl ia. Mai mult, el a precizat că situaţia a fost mai complicată pentru colegul său recent operat şi ieșit din ATI care a plecat în dureri acasă.

De la momentul evacuării Ionuţ Duţă caută acum alte soluţii pentru a face operația de care are nevoie.

Secţia ATI de la Spitalul Foişor, ocupată de bolnavii COVID-19. Zeci de pacienţi sunt confuzi

Transformarea spitalului a dat peste cap și programările pentru cei care trebuiau să se opereze. Aici oamenii povestesc că sănătatea lor a fost sacrificată în numele bolnavilor infectați cu coronavirus.

Primii pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau nevoie de internare, au ajuns la Spitalul Foișor București. Operațiunea a început însă cu stângul când o ambulanță a stat blocată minute întregi pentru că nu încăpea pe poarta spitalului. Într-un final pacienții au fost preluați cu targa din curtea unității în timp ce cadrele medicale erau nedumerite pentru că nu știau ce au de făcut.

Între timp, ultimii opt pacienți care mai erau internați la Spitalul Foișor a fost evacuați. Mărturiile lor sunt de-a dreptul cutremurătoare.
„Atmosfera a fost înspăimântătoare De abia mi-a scos drenul", a spus un pacient preluat de ambulanță.

O femeie care reușise cu greu să se programeze pentru o intervenție chirurgicală urgentă, care o poate salva de la paralizie, povestește ca rămas șocată când a aflat că Spitalul Foișor se închide și va prelua doar bolnav COVID-19.

„Pot să paralizez dacă nu mă operez urgent”

„Am fost diagnosticată în urmă cu 12 ani cu neoplasm mamar şi am avut virus C hepatită. Am fost operată de două ori pe coloană. Mă deplasez pe distanțe foarte scurte, pentru că unul din medici mi-a spus că poate apăra paralizia, dacă nu fac această intervenție, într-un în timp cât se poate de scurt", a povestit femeia.

Un alt pacient care s-a externat după o intervenție chirurgicală la o tumoare urma să se întoarcă în spital pentru o nouă operație. Acum însă nu știe ce se va întâmpla cu starea sa de sănătate
În situații incerte sunt şi alți zeci de pacienți care au fost externați de la Spitalul Foișor sau urmau să fie o operați în unitatea medicală.

×
Subiecte în articol: pacient marturie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close