Antena 3 CNN Actualitate Social Mii de pacienți nu au medic. România este țara în care peste 300 de comune nu au niciun medic de familie

Mii de pacienți nu au medic. România este țara în care peste 300 de comune nu au niciun medic de familie

Statistică îngrijorătoare pentru ţara noastră. Peste jumătate dintre localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți, spun reprezentanţii medicilor de familie.

Mii de pacienți nu au medic. România este țara în care peste 300 de comune nu au niciun medic de familie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Feb 2020   •   08:19

România este țara în care peste 300 de comune nu au niciun medic de familie și apoape 1500 de localităţi, comune şi oraşe, au un număr insuficient.

Aproape 560 de mii de oameni nu au cui se adresa dacă au nevoie de un consult sau o rețetă. Iar numărul nu este deloc mic pentru că vorbim de 2,52% din populația României.

Din 1414 comune și orașe lipsesc 2187 medici de familie, iar una dintre cele mai grave situații o regăsim în Galați și Vaslui. Acolo ar mai fi nevoie de 34, respectiv 38 de doctori.

Doar 1496 de localități din România, adică mai puțin de umătate au suficienți medici de familie.

România nu este singura ţară europeană care se confruntă cu lipsa medicilor de familie însă accesul cetățenilor la serviciile de asistență medicală primară ar trebui să fie o prioritate pentru autorități. 

×
Subiecte în articol: medic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close