Antena 3 CNN Actualitate Medic român din Norvegia, despre decesele suspecte în cazul pacienților morți după vaccinare

Medic român din Norvegia, despre decesele suspecte în cazul pacienților morți după vaccinare

Dr. Alina Carmen Porojnicu, medic oncolog în Norvegia, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre decesele în cazul unor bătrâni care au murit la scurt timp după vaccinare. ''Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală'', a spus medicul românt stabilit de 15 ani în Norvegia.

Medic român din Norvegia, despre decesele suspecte în cazul pacienților morți după vaccinare
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2021   •   23:00

Oficialii norvegieni au transmis vineri că în întreaga ţara 23 de oameni au murit la scurt timp după primirea primei doze de vaccin anti-COVID.

''Ceea ce ştim deocamdată este că în urma raportului oficial de la Agenţia Naţională a Medicamentului care a primit sarcina de a evalua aceste decese care au apărut la scurt timp după vaccinare, dintre care 13 au fost evaluate.

Norvegienii sunt o populaţie cu o stare de sănătate în general foarte bună, iar cei care ajung în căminele de bătrâni sunt de regulă cei foarte bătrâni. În căminele de bătrâni din Norvegia mor săptămânal în jur de 300-400 de astfel de bătrâni. Acum, ceea ce s-a întâmplat este că, Norvegia neavând un număr mare de infectări, situaţia a fost relativ sub control pe perioada întregii pandemii. Strategia Guvernului a fost de a vaccina pe cei mai vulnerabili dintre pacienţi şi atunci au început cu căminele de bătrâni. Pe 14 ianuarie au fost raportate aceste cazuri, 23 de bătrâni care au murit la scurt timp după vaccinare.

 ''Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală la scurt timp după vaccinare''

Concluziile sunt că au murit la scurt timp după vaccinare, dar nu a apărut niciun fel de semnal de toxicitate neaşteptat de complicaţii nemavăzute la vaccin, ci pur şi simplu au murit. Acum, dacă acel vaccin  le-a indus reacţii adverse tip febră sau ceva de genul care a decompensat fizic. Practic, nu e o asociere, nu e o cauză în vaccin. Îmi e foarte greu să spun. Ce e important este să ne amintim că foarte mulţi bătrâni din grupa respectivă mor, deci se aşteaptă să moară în jur de 300-400 în fiecare săptămână, de cauze naturale şi cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală la scurt timp după vaccinare'', a spus dr. Alina Carmen Porojnicu, medic oncolog în Norvegia.

Autorităţille din Norvegia au anunţat luni că nu își schimbă politica privind utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer și BioNTech în urma rapoartelor privind decesele apărute după administrarea vaccinului la persoanele vulnerabile, potrivit agenției de presă Reuteurs.

Norvegia vaccinează bătrânii din azile, inclusiv pe cei cu boli grave

Începând cu 14 ianuarie, 23 de rapoarte de decese suspectate asociate cu vaccinurile COVID-19 au fost depuse la registrul sanitar norvegian. 

Dintre aceste 23 de rapoarte, 13 au fost examinate de autoritățile sanitare norvegiene. Acestea vizau indivizi care erau descriși ca fiind bătrâni, fragili și cu boli grave. 

În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală și în instituții de îngrijire pe termen lung.

Citiţi şi: Avertisment! Vaccinul anti-COVID, prea riscant pentru cei foarte în vârstă şi bolnavi
 

×
Subiecte în articol: medic Sinteza Zilei vaccin decese
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close