Antena 3 CNN Actualitate Medici infectați cu SARS-CoV-2, fugiți din spital. Inspectorii DSP, uimiți total când i-au găsit

Medici infectați cu SARS-CoV-2, fugiți din spital. Inspectorii DSP, uimiți total când i-au găsit

Situație incredibilă petrecută la Târgu-Jiu, acolo unde 3 medici infectați cu coronavirus au fugit din Spitalul Județean de Urgență.

Medici infectați cu SARS-CoV-2, fugiți din spital. Inspectorii DSP, uimiți total când i-au găsit
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    30 Oct 2020   •   08:00

Un control al Direcției de Sănătate Publică, făcut la miezul nopții, în secția de Boli Infecțioase a spitalului a scos la iveală faptul că cele trei cadre medicale figurau internate pe hârtie, dar nu în salon. 

Polițiștii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Din verificări a reieșit că joi acestea au părăsit secția medicală unde erau internate fără a informa despre acest lucru.

Cazul este cu atât mai revoltător cu cât, în județ, este o lipsă acută de locuri în spital petru bolnavii de COVID-19, iar paturile sunt ocupate, fictiv, chiar de cei din linia 1. 

Medicii infectați figurau ca fiind internați pe secția de Boli Infecțioase de câteva zile și se aflau sub tratament. Cei trei nu aveau forme grave iau seara plecau acasă. 

Aceștia au acum dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeile au fost găsite la domiciliu și transportate cu ambulanța pe secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Conducerea unității medicale s-a declarat șocată de gestul colegilor. Șocați de inconștiența medicilor infectați au fost și inspectorii de la DSP care au descoperit dispariția cadrelor medicale. 

În prezent, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, 26 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 8 sunt medici. 

×
Subiecte în articol: medici fugiti Târgu Jiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close