Antena 3 CNN Actualitate Medicii şi poliţiştii suspecţi de COVID, trimiși la muncă înainte de rezultatul testului

Medicii şi poliţiştii suspecţi de COVID, trimiși la muncă înainte de rezultatul testului

Apar informaţii revoltătoare în protocolul oficial de testare pentru COVID-19, actualizat recent. Astfel, potrivit documentului INSP, medicii şi poliţiştii suspecţi de infectare cu coronavirus şi care au fost testaţi sunt chemaţi la locul de muncă înainte de a afla rezultatul testului.

Medicii şi poliţiştii suspecţi de COVID, trimiși la muncă înainte de rezultatul testului
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
de Milena Niță    |    13 Aug 2020   •   16:30

Protocolul oficial de testare a fost actualizat luni, 10 august, şi nu numai că nu prevede lărgirea bazei de testare, pentru că se testează în continuare persoanele simptomatice, dar medicii şi poliţiştii suspecţi de COVID-19 sunt chemaţi la muncă înainte de rezultatul testului.

"Personalul medico-sanitar şi auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant **.

** În perioada imediată contactului posibil infectant şi până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar îşi va desfăşura activitatea cu respectarea măsurilor de protecţie-standard", se arată în protocolul privind "Definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)", al INSP.

Medicii şi poliţiştii, la muncă înainte de rezultatul testului 

Medicii şi poliţiştii, mai ales agenţii de la Rutieră, intră în contact direct cu şoferii şi nu pot păstra distanţa de 1,5-2 metri recomandată de medici, pentru a păstra distanţa fizică pe timp de pandemie. În plus, şi medicii pot reprezenta un risc de transmitere a virusului, dacă ei sunt deja contaminaţi.

Medicii şi poliţiştii, la muncă înainte de rezultatul testului COVID

Informaţia a fost dezbătută joi, la Antena 3. Mai multe informaţii despre acest subiect, în clipul video de mai sus.

România, două noi recorduri negative în criza COVID

România a înregistrat joi un nou record negativ, atât în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de coronavirus, cât şi în ce priveşte numărul morţilor. 

Un număr de 1.454 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore din 22.649 teste, ceea ce înseamnă o rată de 6,42% pozitivare, iar 53 de oameni au murit, în același interval, din cauza acestei maladii, anunță, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 2.860 persoane au decedat.

×
Subiecte în articol: INSP medici politisti test coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close