Antena 3 CNN Actualitate Medicul care a învins moartea, mărturisiri cutremurătoare la emisiunea lui Mihai Gâdea: Asta simți când virusul pune stăpânire pe organism!

Medicul care a învins moartea, mărturisiri cutremurătoare la emisiunea lui Mihai Gâdea: Asta simți când virusul pune stăpânire pe organism!

Doctorul Alida Moise, fosta şefă a secţiei ATI din Spitalul Gerota, acum manager al aceluiași spital, a povestit, marți seară, la Sinteza zilei, care au fost primele simptome pe care le-a simțit când coronavirusul s-a instalat în corp.

Medicul care a învins moartea, mărturisiri cutremurătoare la emisiunea lui Mihai Gâdea: Asta simți când virusul pune stăpânire pe organism!
de Gabriel Dano    |    14 Iul 2020   •   22:41

"La un moment dat am fost testați, și eu și colegii mei din spital. Am avut niște teste pozitive, o tuse ușoară iritativă care putea fi pusă pe seama la orice. În clipa în care testul a fost pozitiv, a fost evident de ce tușeam. A fost momentul în care le-am solicitat colegilor de la radiologie să fac o investigație banală, o radiografie. Aveam deja niște modificări - m-am gândit că probabil o să urmeze o evoluție medie, în niciun caz nu m-am gândit la o formă severă".

Care au fost simptomele care au panicat-o pe Alida Moise 

"În clipa în care simptomele au început să se înmulțească și pe lângă tuse au apărut și altele și colegii din Balș s-au agitat, mi-au făcut investigații în plus, respectiv un computer tomograf pe care leziunile erau evident mai extinse. M-au mutat la Terapie Intensivă. A fost o perioadă în care evoluția a fost din ce în ce mai nefavorabilă. M-am speriat acum în clipa în care eu, medicul de Terapie Intensivă, m-aș fi intubat. La un un moment dat, raportul respirator pe care îl urmărim noi era sub sută - aveam o indicație de protezare respiratorie", a povestit medicul Alida Moise.

Alida Moise a trecut prin momente cumplite după ce a fost infectată cu coronavirus și a ieșit din comă de Florii. A stat trei săptămâni la ATI, iar recuperarea sa este considerată un adevărat miracol atât de ea, cât și de apropiații săi.

Povestea sa este un subiect de film, iar exemplul său e foarte necesar pentru moralul a milioane de români.

Medicul povestește că încă are sechele și se luptă să se însănătoșească deplin.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close