Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, interviu de miliarde cu Anastasia Soare, cea mai bogată româncă din lume

Mihai Gâdea, interviu de miliarde cu Anastasia Soare, cea mai bogată româncă din lume

Mihai Gâdea, interviu de miliarde cu Anastasia Soare, cea mai bogată româncă din lume
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Sep 2019   •   21:09

America are o regină și aceasta este româncă. A construit un imperiu al frumuseții și a devenit un nume printre miliardarii lumii. Este vorba depre Anastasia Soare.

Din Statele Unite ale Americii, Mihai Gâdea ne face cunoștință cu cea mai bogată româncă, femeia care a modelat perfecțiunea pe cele mai cunoscute chipuri ale lumii: Naomi Campbell, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Madonna, Michelle Pfeifer, Michelle Obama.

Divele zilelor noastre își iau strălucirea de la Soare. Anastasia Soare, femeie care dă ora exactă în industria beauty.

"La 30 de ani de la Revoluție aș vrea să vă prezint câteva povești. Cele mai multe vor fi despre oameni care să vă inspire, care au reușit cumva să transforme visul lor de libertate, visul lor de a reuși, într-una dintre cele mai frumoase povești.

În seara aceasta vreau să vă invit să o cunoașteți pe Anastasia Soare. A plecat din România în vara lui 1989 probabil, ca mulți care plecau atunci, crezând că este insuportabil modul în care România ajunsese în anii '80.

Își dorea mai mult, își dorea mai bine, își dorea totul", a spus Mihai Gâdea, la începutul ediției de luni a emisiunii "Sinteza Zilei".

De la Madonna la Jennifer Lopez, Oprah Winfrey și Michelle Obama, toate i-au trecut pragul. O cunosc, o admiră și o laudă pe cea mai bogată româncă a planetei: Anastasia Soare.

Anstasia a părăsit Constanța în urmă cu 30 de ani, când România încă nu se eliberase de jugul comunismului. N-a mai prins Revoluția acasa, dar a revoluționat o întreagă lume.

Anastasia Soare a inventat conceptul proporției de aur a sprâncenelor. A îmbinat știința cu arta, iar tehnica ei a uluit și încântat lumea celebrităților. Astăzi, "Regina Sprâncenelor" conduce o afacere de succes extinsă pe toate continentele, cu o avere estimată de Forbes la 1,2 miliarde de dolari, și este înconjurată de cei mai influenți oameni ai planetei.

Dar, nu a fost mereu așa. Drumul către succes a fost lung, greu și uneori chiar dureror. Anastasia scăpase de România comunistă, dar viața în America părea imposibilă. Nu vorbea deloc limba engleză, nu știa pe nimeni și a durat luni până să-și găsească un loc de muncă. Perspectivele erau mai mult decât sumbre.

"A început acea tristețe. Realitatea m-a lovit ca un bolid și a fost foarte greu. Totul era greu. Nu știam limba, niciun cuvânt. În fiecare zi mă gândeam să mă întorc, dar nu ne puteam întoarce.

Soțul meu lăsase nava în Italia și l-ar fi băgat la pușcărie. Cred că plângeam în fiecare zi. Au fost cele mai cumplite zile, cred", mărturisește Anastasia.

Cuvântul care descrie cel mai bine parcursul vieții sale este "magic", spune Anastasia.

"Această magie cred că este un cocktail. Dacă aș încerca să descriu această magie, de fapt este 'preparation meets oportunity' care înseamnă să fii pregătit să vezi oportunitatea, să o iei și să faci ceva cu ea.

Viața în general este ca o stație de metrou: vin trenuri și pleacă în nord, sud... Și dacă tu vezi acel tren, intri în el și te ia la destinație. Dar dacă nu îl vezi, nu ești pregătit să te urci în acel tren, vei rămâne în gară", a explicat Anastasia Soare.

Anastasia spune că are senzația că a trăit două vieți: una în România și cealaltă în SUA.

"Jumătate din viața mea am petrecut-o acolo și jumătate aici. Este așa de departe în gândurile mele Constanța, încât am senzația că a fost altă viață. Adesea am momente în timpul zilei în care îmi aduc aminte de locuri, de oameni cu care am petrecut în perioada de când m-am născut și până am plecat, relații pe care le-am avut cu profesori, cu prieteni, cu vecini, cu familia mea, care a însemnat foarte mult", a mai spus Anastasia.

Anastasia a povestit cum a fost primul contact cu un supermarket din Los Angeles. În România, în acea vreme oamenii încă stăteau la cozi uriașe la Alimentara. În scurt timp avea să descopere că deși magazinele americane erau pline, portofelul său era prea gol pentru a-și cumpăra orice își dorea.

Anastasia Soare a dezvăluit că la început a vrut să-și găsească forma ideală a sprâcenelor sale aplicată la forma chipului său. Așa a început să lucreze la conceptul proporției de aur a sprâncenelor.

După un an și jumătate de la sosirea ei în SUA s-a hotărât să-și deschidă propriul salon.

"Soțul meu s-a uitat la mine și a zis: 'stai că nu înțeleg - abia știi să vorbești engleză abia știi să scrii un cec și tu vreo să-ți deschis business? Sunt americani care nu au afacerea lor'.

Și l-am întrebat ce am de pierdut. 'Mă duc și lucrez în alt salon dacă nu reușesc'. Reușisem să pun deoparte 5.000 de dolari și asta am făcut: am închiriat o cameră într-un salon de coafură în Beverly Hills și am început să lucrez acolo", a povestit Anastasia.

În acest moment, Anastasia Soare este cel mai bogat român, cu un imperiu de 1,2 miliarde de dolari. Regina sprâncenelor i-a spus lui Mihai Gâdea cât de importantă este pentru ea dimensiunea financiară și faptul că a ajuns în Forbes.

"În momentul în care ai această situație financiară ai o libertate de a face lucruri și mai multe. Și mai mari. Nu mai ai acea opreliște. Cred că este ca o validare. Dacă aș fi spus cuiva înainte de acest articol în Forbes că business-ul meu este de succes și sunt mândră de produsele pe care le-am făcut, peste 2.500 de magazine în SUA, suntem în peste 30 de țări, pentru mine ar fi fost o mândrie ca cineva să-mi dea acea validare.

Nu spun că nu mi-au dat-o înainte, dar cred că acest lucru a dat o greutate și a atras atenția oamenilor.

Una dintre persoanele care au inspirat-o pe Anastasia Soare a fost cunoscuta prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Anastasia are timp doar în weekenduri să ia cina cu prietenii. În rest este mult prea dedicată muncii sale.

"De obicei mergem la restaurante care au o mâncare mai bună. Îmi place mâncare simplă, dar proaspătă. Sunt dispusă să încerc orice bucătărie, dar nu-mi place cea franțuzească, pentru că e foarte grea, cu multe sosuri.

Îmi place să mănânc pește cu legume. Câteodată mănânc friptură, un mușchi de vită cu legume. Încerc să nu mănânc paste, nu că nu mi-ar plăcea, dar se depun imediat", mărturisește Anastasia.

Anastasia Soare l-a condus pe Mihai Gâdea și în inima imperiului pe care l-a construit, la sediul unde se iau cele mai importante decizii ale business-ului dezvoltat cu atâta pasiune.

Acolo Mihai a cunoscut-o și pe fiica Anastasiei, pe Claudia Soare, o figură de asemenea importantă în întreaga industrie. Tânăra urăște interviurile, dar a făcut o excepție pentru "Sinteza Zilei".

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close