Antena 3 CNN Actualitate Pădurile lumii dispar! Specialiştii, îngroziţi de raportul care arată defrişările masive

Pădurile lumii dispar! Specialiştii, îngroziţi de raportul care arată defrişările masive

Milioane de hectare de pădure au fost defrişate în ultimii ani la nivel mondial. Datele apar în cel mai recent raport publicat de World Wide Fund for Nature şi ar trebui să ne îngrijoreze, spun specialiştii.

Pădurile lumii dispar! Specialiştii, îngroziţi de raportul care arată defrişările masive
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   14:35

Care sunt cele mai afectate regiuni aflam de la Maria Linda.

''Peste 43 de milioane de hectare de pădure, au fost defrişate în perioada 2014-2017. Asta înseamnă o suprafaţă de 430.000 de kilometri pătraţi, de aproape două ori mai mare decât sufrafaţa României. 

Agricultura comercială şi dezvoltarea infrastructurii sunt principalele cauze ale defrişărilor. Se taie păduri pentru a face loc culturilor şi creşterii animalelor -, în special în America de Sud. 

Sectorul minier, alături de industria forestieră şi agricultura de sub-zistenţă, în special în Africa, sunt, de asemenea, factori importanţi pentru defrişări. 

Cele mai afectate zone sunt: Amazonia braziliană, Amazonia boliviană, Paraguay-ul, Argentina, Madagascar, insulele Sumatra şi Borneo din Indonezia şi Malaezia. 

Grav este că aproape jumătate dintre pădurile rămase în aceste zone, au suferit degradări sau fragmentări, ceea ce le-a făcut mai sensibile, în special la incendii'' a explicat Maria Linda.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close