Antena 3 CNN Actualitate Social Oficial din Ministerul Mediului, despre poluarea extremă de azi: Nu sunt probleme în Bucureşti, doar olfactive

Oficial din Ministerul Mediului, despre poluarea extremă de azi: Nu sunt probleme în Bucureşti, doar olfactive

Oficialii din Ministerul Mediului susţin că în Bucureşti nu sunt probleme privind calitatea aerului, deşi o poluare masivă a fost observată în această dimineaţă, atât în Capitală, cât şi în localităţile limitrofe, iar unii locuitori au fost treziţi în miez de noapte de mirosul şi fumul insuportabil.

Oficial din Ministerul Mediului, despre poluarea extremă de azi: Nu sunt probleme în Bucureşti, doar olfactive
Sursa foto: Antena3
de M.Z.    |    08 Apr 2020   •   12:31

Pompierii intervin de câteva ore în zona Periş pentru a stinge incendiul care a făcut irespirabil aerul în mare parte din Capitală şi din localităţile limitrofe. Este vorba de miros provenit de la dejecţii arse pe terenul unei foste ferme de porci.

"Incendiul este, din păcate, departe de a fi lichidat, iar accesul autospecialelor este foarte anevoios în acea zonă.

Azi, în Bucureşti, nu avem în momentul acesta o problemă, dar e adevărat că avem un disconfort olfactiv. Nu avem depăşiri care să fie un pericol. Concentraţiile aerului sunt acum în scădere", a spus Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, miercuri, la Antena 3.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cazul poluării masive semnalate miercuri dimineaţă în Capitală şi câteva comune din jur. 

Incendiul care a pus pe jar jumătate de Capitală şi localităţi limitrofe nu a fost lichidat (Video)

A fost o poluare extremă şi miercuri dis de dimineaţă în nordul Capitalei, dar şi în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş.

Încă de la primele ore ale dimineţii, se simţea un aer irespirabil şi oamenii au început fie să iasă cu maşinile pe stradă să vadă ce să întâmplă, fie să posteze pe reţele de socializare.

×
Subiecte în articol: poluare incendiu peris mircea fechet
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close