Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Muncii alocă 122.000 de lei pentru familiile afectate de tragedia rutieră de la Ialomiţa

Ministerul Muncii alocă 122.000 de lei pentru familiile afectate de tragedia rutieră de la Ialomiţa

Ministerul Muncii alocă 122.000 de lei pentru familiile afectate de tragedia rutieră de la Ialomiţa
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
11 Oct 2019   •   14:17

Familiile afectate în urma accidentului rutier produs în data de 5 octombrie în judeţul Ialomiţa vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 122.000 lei de la bugetul de stat, a anunţat, vineri, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, pentru fiecare dintre cele 16 familii care un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată vineri prevede acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreţinerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

"La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale", se arată în comunicatul ministerului de resort.

În data de 5 octombrie 2019, în urma unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, 10 persoane au murit şi şapte au fost rănite. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obţinut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura şi îngrijirea copiilor aflaţi în întreţinere. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident rutier
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close