Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre stocurile de cereale în plină criză de coronavirus

Ministrul Agriculturii, despre stocurile de cereale în plină criză de coronavirus

Adrian Oroș, ministul Agriculturii, a explicat în cadrul emisiunii Agricool de la Antena 3 cum stă România cu stocurile de cereale în această criză cauzată de pandemia de coronavirus.

Ministrul Agriculturii, despre stocurile de cereale în plină criză de coronavirus
Sursa foto: Agerpres
31 Mar 2020   •   16:26

În urmă cu câteva zile, ROMPAN (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase), prin vocea lui Aurel Popescu, solicita disponibilizarea unor catități de grâu din rezerva de stat, din stocurile care ar trebui reîmprospătate anual.

Aurel Popescu a declarat pentru Agricool că 'este o problemă cu grâul. Ce a fost bun s-a dat la export', dar și că ROMPAN cere disponibilizarea de la rezerva statului a unei cantități de grâu de până la 100.000 de tone.

ROMPAN cere această cantitate cu împrumut.

"Asta înseamnă că tu scoți o scrisoare de garanție. Rezerva de stat îți dă grâul și tu faci făină și implicit pâine, iar la noua recoltă trebuie să îl pui înapoi în rezerva de stat și îți dă garanția înapoi, când ai îndeplinit sarcinile", a declarat președintele ROMPAN.

Ion Arion, președintele PROAGRO, spune că 'țara nu se află azi într-o situație excepțională. Există stocuri de cereale la fermieri, la depozitari, la traderi. Nu putem apela la rezerva de stat atunci când încă avem materie primă în piață'.

Ministrul Adrian Oroș răspunde acestei noi provocări de criză, determinată de COVID-19.

Facebook

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close