Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Ioana Mihăilă, primele declarații la preluarea mandatului: "Voi continua fără ezitare toate politicile lui Vlad Voiculescu"

Ministrul Ioana Mihăilă, primele declarații la preluarea mandatului: "Voi continua fără ezitare toate politicile lui Vlad Voiculescu"

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar. Ea a subliniat că va continua fără ezitare politicile lui Vlad Voiculescu.

Ministrul Ioana Mihăilă, primele declarații la preluarea mandatului: "Voi continua fără ezitare toate politicile lui Vlad Voiculescu"
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   20:00

Ioana Mihăilă a precizat, miercuri, că va continua toate politicile lui Vlad Voiculescu. De asemenea, va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar.

 „Le voi continua fără ezitare. Voi încuraja toate elementele de reformă. E o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare. USR PLUS a primit votul cetățenilor pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme şi transparență.

Aceste lucruri sunt şi parte a programului de guvernare şi voi face totul ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori. Cu acest scop, voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toatele elementele de reformă.

E o datorie faţă de cetățeni şi un lucru necesar faţă de sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem în criză sanitară, dar am convingerea că o vom depăși, am convingerea că prin eforturi comune la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic ", a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

 

Am venit să fac treabă. Mă aștept să lucrez bine cu Cîțu

"Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu, așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta timp cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, de reformă”, a declarat Ioana Mihăilă în prima conferință de presă organizată după preluarea mandatului de ministru al Sănătății", a precizat Ioana Mihăilă.

Echipa este în curs de formare

 

"Echipa este în curs de formare și probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid", a mai precizat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Mandatul este al meu

"Nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Proiectele ministerului Sănătăţii

1. Atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții. În cadrul PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte, dintre demnitate și disperare.

2. Creșterea accesului a servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

3. Reforma în managementul spitalelor: Avem nevoie de oameni bine pregătiți. Pentru asta vom continua concursurile pentru CJAS și Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close