Antena 3 CNN Actualitate Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea: „Decizia CCR este normală, corectă, e în spiritul Constituției”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea: „Decizia CCR este normală, corectă, e în spiritul Constituției”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea: „Decizia CCR este normală, corectă, e în spiritul Constituției”
Sursa foto: foto- Facebook/ Stefan Radu Oprea
18 Sep 2019   •   16:25

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a comentat la Antena 3 decizia CCR de a admite parţial sesizarea Guvernului privind conflictul instituţional cu preşedintele Klaus Iohannis. Radu Oprea e de părere că e o decizie corectă. 

„Din punctul meu de vedere, este o decizie normală, corectă a Curții Constituționale. E în spiritul Constituției. În Constituție, numirea miniștrilor interimari este imperativă. Singurul lucru pe care nu l-au specificat constituționaliștii atunci când a fost scrisă Constituția României a fost termenul. Dar faptul că președintele e obligat să numească interimarii, acest lucru este evident. Cred că e o concluzie firească a analizei în spiritul Constituției.

Mă gândeam că întotdeauna ar trebui să privim lucrurile, când facem o analiză, și asupra cauzalității în timp. Sunt unele evenimente și unele decizii pe care CCR spune că președintele ar fi trebuit să le ia și apoi sigur că decide și asupra unor alte evenimente. Poate anumite evenimente nu s-ar fi întâmplat dacă președintele își făcea treaba și datoria de la început. Ar trebui să vedem cine a determinat starea de criză, cine a determinat lucrul acesta. Cred că e evident că președintele Iohannis nu și-a făcut treaba”, a spus ministrul. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close