Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii anunţă sumele pe care personalul medical le va primi pentru vaccinările din etapa a doua

Ministrul Sănătăţii anunţă sumele pe care personalul medical le va primi pentru vaccinările din etapa a doua

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă privind felul în care voir fi plătiți cei care îi vor vaccina pe români. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri, că personalul medical din spitale şi medicii de familie vor primi o plată suplimentară pentru efortul depus peste program, în etapa a doua de vaccinare care a demarat astăzi 15 ianuarie.

 Ministrul Sănătăţii anunţă sumele pe care personalul medical le va primi pentru vaccinările din etapa a doua
de Claudia Popovici    |    15 Ian 2021   •   18:19

În această etapă sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri, că personalul medical din spitale va primi o plată suplimentară pentru efortul depus peste program.

"Cei care muncesc practic în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 lei pe oră dacă este vorba de medici şi cu 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute. A fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă pe care in cel mai scurt timp o veţi găsi în Monitorul Oficial", a spus Vlad Voiculescu

El a mai precizat că în acestă perioada va fi foatre mare nevoie de cadre medicale care vor vaccina populaţia, pentru că de munca lor va depinde felul în care depăşim această perioadă cruntă în care suntem deja de ceva timp.

Există şi o formă de remunerare pentru medicii de familie, despre care ministrul Sănătăţii a spus că sunt cei mai importanţi vectori de comunicare şi de convingere a românilor în perioada următoare.

El consideră că medicii de familie sunt esenţiali şi sistemul de sănătate trebuie să le acorde importanţa pe care o are medicina primară peste tot în lume. Doar aşa un sistem de sănătate poate deveni cu adevărat sustenabil.

"Ne bazăm pe medicii de familie să informeze şi să programeze în platforma de programare pacienţii pe care îi au pe listă şi să se sigure că ei vin la vaccinare şi le stau la dispoziţie şi după vaccinare pentru orice reacţii adverse pentru orice nevoie de informare", a mai precizat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Medicii de familie vor primi minim 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat

Atunci când din lista totală de pacienți eligibili pentru vaccinare se depășește pragul de 50% este considerat „un efort masiv de informare”, iar plata ajunge la 50 lei pe pacient. Dacă medicii depășesc 60% dintre pacienții pe care îi au pe listă, vor fi plătiți cu 60 de lei pe pacient.

"Dacă depășesc 50% din pacienții de pe listă, plata ajunge la 50 de lei pe pacient", a spus Ministrul Sanătaţii

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close